Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2024,
21.12

Osveženo pred

2 uri, 19 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

Žan Žaler Jan Pancar motokros

Nedelja, 20. 10. 2024, 21.12

2 uri, 19 minut

Motokros, odprto državno prvenstvo, Dolina pod Kalom

Pancarju zadnja dirka, Žaler državni prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Jan Pancar trening Tiga243Land | V najmočnejšem razredu open je zadnjo dirko dobil udeleženec svetovnega prvenstva Jan Pancar. | Foto www.alesfevzer.com

V najmočnejšem razredu open je zadnjo dirko dobil udeleženec svetovnega prvenstva Jan Pancar.

Foto: www.alesfevzer.com

Z današnjo dirko, peto v sezoni, se je na progi Cukrarca v Dolini pod Kalom končala sezona odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu. V najmočnejšem razredu open je zadnjo dirko dobil udeleženec svetovnega prvenstva Jan Pancar, naslov pa si je privozil Žan Žaler.

Kot so sporočili iz krovne zveze AMZS, se je zadnje tekme v organizaciji domačega društva AMD Šentvid pri Stični udeležil tudi Pancar, ki sicer tekmuje v SP v razredu MXGP, to sezono je končal na 13. mestu.

Pancar je izkušnje z najvišje ravni brez težav unovčil tudi doma, v obeh vožnjah se je odpeljal tekmecem, v ozadju pa je v boju za drugo mesto največ pokazal Denis Jakša, ki si je v obeh vožnjah priboril drugo mesto. Zmagovalec današnje dirke je bil brez resne konkurence Pancar, drugi Jakša, tretje mesto pa si je privozil Miha Bubnič.

Žaler zmagovalec skupnega seštevka

Skupno pa si je naslov državnega prvaka s 179 točkami privozil Žan Žaler, drugi je Jakša z 11 točkami manj, tretje mesto pa je zasedel Bubnič.

V razredu MX2 je Žan Oven pred domačimi navijači prepričljivo dobil obe vožnji, najbližje sta bila Mark Müller v prvi in Alen Gajser v drugi vožnji. Na dirki je zmagal Oven, drugi je bil Gajser in tretji Müller. Oven je z današnjo zmago le še potrdil, da je najboljši voznik sezone razreda MX2. Drugi skupno je bil Gajser, tretji Tilen Demšič.

V razredu MX125 pa danes zmagal Lukas Osek, Jaka Mervič in Nace Jelenc sta imela za njim enako število točk, ker pa je imel Mervič boljši rezultat v drugi vožnji, mu je pripadlo drugo mesto. Osek je z novimi 50 točkami v skupni razvrstitvi državnega prvenstva prehitel Merviča in tako postal državni prvak v razredu MX 125. Jelenc je končal na tretjem mestu skupne razvrstitve.

Trentino Jan Pancar
Sportal Pancar znova navdušil, a tovarniškega motorja zanj očitno ne bo
pokal narodov Miha Bubnič
Sportal Doma ob odsotnosti Gajserja in Pancarja najboljši Bubnič
Ne spreglejte