Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 5. 2014,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar

Nedelja, 25. 5. 2014, 20.32

8 let

Gajser na Otoku do stopničk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MX2 v britanskem Matterley Basinu s tretjim mestom prvič v sezoni prišel do stopničk v skupni uvrstitvi na dirki.

Gajser je tudi v Veliki Britaniji vozil v slogu sezone, v kateri je nenehno blizu vrha, v posamičnih vožnjah pa je že bil tudi na drugem mestu. Posamične zmage sicer še nima, je pa danes prvič obe vožnji končal tako visoko, da je bilo dovolj tudi za skupno uvrstitev na zmagovalni oder.

Prvo vožnjo je končal na četrtem mestu, za Herlingsom, Francozom Jordijem Tixierom in domačinom Maxom Anstiejem. Še bolje mu je šlo v drugi, ko je bil nekaj krogov pred koncem še šesti, nato pa se je prebil do tretjega mesta, pred njim sta bila le Herlings in Tonus.

Takšen je bil na koncu tudi skupni vrstni red, Herlings je zmagal s polnim izkupičkom 50 točk, Tonus, Gajser in Tixier pa so imeli po 38 točk, tako da je o vrstnem redu pri vrhu odločala boljša druga vožnja, s katero je mladi slovenski dirkač premagal tudi Francoza.

Nov kupček točk za SP je Gajserja dvignil za eno mesto v skupnem seštevku, zdaj je šesti z 209 točkami. Prvi je današnji zmagovalec Herlings s 344, sledita pa Tonus (305) in Francoz Romain Febvre (263).

"V soboto mi ni šlo prav dobro, tudi zaradi slabih kvalifikacij in dveh padcev. Toda danes je bilo povsem drugače. V prvi vožnji sem se z dobrimi prehitevanji prebil na četrto mesto, v drugi pa sem začel podobno. Naredil sem nekaj napak, a sem se vseeno prebijal proti prvi trojici. Vožnja je bila taktično zrela in nisem želel preveč tvegati. Pozna se, da smo pozimi dobro delali, in upam, da bom v prihodnje še bližje najboljšim," je nastope v Veliki Britaniji ocenil Gajser.

Klemen Gerčar z eno točko

V razredu MXGP je nastopil Klemen Gerčar, ki je dirko končal z eno točko na 22. mestu. Gerčar je z 22. mestom v prvi vožnji ostal brez točk, v drugi je bil 20. Skupno je dirko v Veliki Britaniji na vrhu končal Italijan Antonio Cairoli s 47 točkami, Belgijec Clement Desalle jih je zbral 43, njegov rojak Jeremy Van Horebeek pa 40. Prvo vožnjo je dobil Cairoli pred Francozom Stevenom Frossardom in Van Horebeekom, drugo pa Desalle pred Cairolijem in Van Horebeekom.

Skupno v SP po osmih dirkah vodi Cairoli s 351 točkami, Desalle jih ima 323, Van Horebeek pa 316. Gerčar je 24. z 19 točkami.

Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni v francoskem Saint Jean d'Angelyju.

Ne spreglejte