Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2008,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 16. 2. 2008, 18.42

8 let

Vodovnik na Dunaju čez 20 metrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenec Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica) je atletskem dvoranskem mitingu na Dunaju v suvanju krogle zmagal z rezultatom 20,32 metra. Romanovi norma na 800 m.

Vodovnik je z desežkom na Dunaju zaostal le devet centimetrov za svojim dvoranskim državnim rekordom (20,41 m). Hkrati na Dunaju poteka državno prvenstvo v krožnih tekih, saj v Sloveniji ni dvorane s krožno stezo.

Sonja Roman je v teku na 800 m osvojila državni naslov, z 2:03,03 je dosegla normo za nastop na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Valencii (od 7. do 9. marca).

Romanova ima že normi za svetovno prvenstvo na 1500 in 3000 m, na 800 m pa je izboljšala svoj dvoranski osebni rekord. Ob DP je potekal tudi miting, na katerem je Jan Žumer (Mas) zmagal na 60 m in s 6,76 sekunde za šest stotink zaostal za normo za dvoransko SP. Na tej razdalji je Pia Tajnikar (Mass) zmagala s 7,44 in za sedem stotink zaostala za normo za SP. Na 60 m ovire je bila prva Marina Tomič (Kladivar, 8,39).

Na DP v tekih nad 60 m, ki je bil v avstrijski prestolnici, ker v Sloveniji ni dvorane za krožne teke, so članski prvaki postali na 400 m Marko Macuh (Kronos) in Neža Hafner (Triglav), na 800 m Romanova in Vid Tršan (Mass), na 1500 m Davor Gregorinčič (Panvita) in Nastja Kramer (Velenje), na 3000 m pa članic ni bilo, med člani pa je bil prvi Robert Kotnik (Kronos).

Vodovnik je slovenski rekord dosegel 22. februarja 2006 v Slovenski Bistrici, kjer bo konec prihodnjega tedna DP v krogli. Oplotničan je bil lani na svetovnem prvenstvu v Osaki šesti, na prostem pa je slovenski rekord postavil 17. junija 2006 v Solunu (20,76 m).

"Z rezultatom sem zadovoljen, čeprav tehnično še nisem bil na najvišji ravni. Bom poskusil še izpiliti detajle in še večjo daljavo doseči na dvoranskem SP," je povedal Vodovnik, njegov trener Marjan Štimec pa ga je dopolnil: "Nastopil je zelo dobro, je še tri tedne do SP in mislim, da bo še napredoval. Manjka mu še delo nog, eksplozivnost, zaradi treningov, ker smo pozimi imeli zelo težke treninge, ki bodo prišli prav tudi poleti v olimpijski sezoni."

"Več kot zadovoljna sem, saj sem dosegla še tretjo normo za Valencio. Poleg tega sem sedaj v 'polnem' treningu in nisem imela prave konkurence. Če bi bile tekmice močnejše, bi dosegla še bistveno boljši čas," je bila zadovoljna Romanova, katere prva disciplina je tek na 1500 m.

Na 60 m je bil v finalu uspešen šele tretji start, Žumer pa je slabo staral in znova zaostal z normo; drugi pa je bil Marko Bratož (Gorica 6,81). "Formo imam zelo dobro, start pa mi po številnih ponovitvah ni uspel in na 60 je izgubljeno v startnih blokih v nadaljevanju težko pridobiti. V Ljubljani bom 24. februarja skušal izkoristiti eno zadnjih priložnosti za normo. To je sicer moja najuspešnejša sezona v dvorani, saj imam vse rezultate pod 6,80, kar je lepa popotnica za sezono na prostem," je menil Žumer.

"Tek je bil soliden, vendar premalo energičen, razlog pa je gripa, ki jo prebolevam," je dejala Tomčeva, ki je na 60 m ovire ugnala Radmilo Vukmirovič (Gorica, 8,43). Vukmirovičeva je s tem končala letošnjo dvoransko sezono, na tekmo pa se ni posebej pripravljala.

Ne spreglejte