Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Rudisha Sandra Perković

Nedelja, 12. 5. 2013, 13.10

8 let

V Dohi so vsi uživali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za nami je prvi v seriji štirinajstih mitingov diamantne lige. V petek so atleti in atletinje nastopali v Dohi. Nekaj izjav tistih najboljših.

V teku na 800 metrov je s časom 1:43,87 zmagal David Rudisha, ki je vodil od štarta do cilja, imel v zaključku teka nekaj težav z odbijanjem napadov tekmecev, a vseeno upravičil pričakovanja in zmagal. ''Počutil sem se dobro, tekel sem se dobro. V Dohi se vedno počutim dobro, tukaj uživam. Tudi tokrat je bilo občinstvo fantastično. Veseli me predvsem navijanje najmlajših. Dosegel sem dober čas, a lahko tečem še veliko bolje,'' je povedal morda prvi zvezdnik mitinga v Katarju.

Pri ženskah je največja zvezdnica svetovne atletike, Američanka Allyson Felix, doživela prvi poraz po desetih zaporednih zmagah na mitingih v Dohi. Tudi in predvsem zato, ker je tekla v disciplini, ki ni njena najboljša. Na 400 metrov. Prehitela jo je Amantle Montsho iz Bocvane. ''Navijači so mi pomagali, da sem tekla tako hitro. Vesela sem nad tem, da sem zmagala in dosegla zelo dober rezultat. Verjamem, da se lahko letos spustim pod mejo 49 sekund. Seveda bom na svetovnem prvenstvu v Moskvi napadla ubranitev naslova,'' je po zmagi s časom 49,88 povedala svetovna in olimpijska prvakinja.

Da bo, čeprav je zamenjala trenerja, zmagovala tudi v novi sezoni, je že ob prvem nastopu v letu 2013 dokazala tudi Hrvatica Sandra Perković v metu diska. Vrgla ga je 68,23 metra daleč in za štiri metre in pol prehitela najbližjo zasledovalko. ''Zelo sem vesela, da sem sezono začela na tako dober način. Pred tekmo sem bila malce živčna, saj sem bila zaradi menjave trenerja pod pritiskom, januarja pa sem bila poškodovana in nisem mogla trenirati mesec dni. K sreči se je vse razpletlo tako, kot bi si lahko le želela. Tudi vzdušje na štadionu je bilo odlično. Uživala sem,'' je po novi zmagi povedala mlada zvezdnica svetovne atletike.

Pri moških je v metu krogle podobno suvereno zmagal Američan Ryan Whiting, ki je z rezultatom 22,28 za več kot meter premagal preostalo konkurenco. ''Zelo sem zadovoljen s tem, kar sem dosegel. Upam, da bom podobno metal tudi na svetovnem prvenstvu v Moskvi, kar je seveda moj velik cilj, se pa zavedam, da ne bo lahko. Smo šele na začetku sezone. Ko bo najbolj potrebno, bodo tudi preostali metali veliko dlje, kot mečejo zdaj,'' je po nastopu v Dohi povedal 26-letni Američan, ki se še ne more pohvaliti z medaljami z največjih tekmovanj na prostem, je bil pa lani zlat na dvoranskem SP v Carigradu.

Ne spreglejte