Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2013,
16.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barbara Špiler Žan Rudolf

Torek, 9. 7. 2013, 16.01

5 let, 1 mesec

Špilerjeva: Verjamem, da lahko domov prinesem medaljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski atleti in atletinje bodo konec tedna nastopili na evropskem prvenstvu za mlajše člane in članice, ki bo potekalo v finskem Tampereju.

Tampere bo med 11. in 14. julijem prizorišče 9. EP za mlajše člane do 23 let. Na Finskem bo nastopilo 12 slovenskih predstavnikov, po šest atletov in atletinj. Na čelu ekipe bo Špilerjeva, ki je doslej na mladinskih tekmovanjih osvojila praktično vsa možna odličja in je tudi članska slovenska rekorderka v metu kladiva.

"Forma je dobra in odhajam zelo dobro pripravljena. Verjamem, da lahko domov prinesem medaljo in grem po medaljo. To prvenstvo mi je letos bolj pomembno kot Moskva. Tam so le članice, kjer se bom borila za finale, tu pa imam možnost za medaljo. Bolj se veselim Tampereja in komaj čakam to tekmo," je > pred odhodom na sever Evrope napovedala članska državna rekorderka v metu kladiva Špilerjeva. "Želela sem že pred Tamperejem vreči prek 70 metrov, da bi še bolj verjela vase. To sem dosegla in naredila sem kar nekakšen psihični premik in verjamem, da sem sposobna vreči daleč. Z vsemi tekmicami sem se že merila, konkurenca bo huda, a sem dobro pripravljena in to ne bo ovira."

Največja uganka je Žan Rudolf

Obetavni Žan Rudolf, ki je na evropskem mladinskem prvenstvu leta 2011 v Tallinnu osvojil srebrno medaljo v teku na 800 m in ima tudi že izkušnje s članskih velikih tekmovanj, se na tekmovališča vrača po poškodbi. Na seznamu potnikov je tudi Robert Renner, ki je osvojil prvo mesto na zadnjem SP mlajših mladincev. Na Finskem bodo tako nastopili Liona Rebernik v teku na 200 in 400 m, Maja Bratkič, Saša Babšek in Petra Koren v troskoku, Sara Berčan v skoku s palico ter Špilerjeva (kladivo), pri moških pa Žan Rudolf v teku na 800 m, Mitja Lindič in Peter Hribaršek v teku na 400 m z ovirami, Vid Zevnik na 3000 m zapreke, Nejc Pleško v metu kladiva in Blaž Marn v metu kopja.

"Barbara je visoko in v realnem dosegu medalj, trenutno je tretja po tablicah, tudi Bratkičeva bi lahko bila v finalu, če bo skočila, kot zna. Drugi pa bodo uspešni, če bodo ponovili svoje najboljše rezultate ali pa če se bodo gibali v območju teh rezultatov. Uganka je le Žan Rudolf, vrača se po poškodbi, po zadnjih informacijah je dober, željan je tekmovanj in lahko presneti," pa je pričakovanja strnil Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije.

Ne spreglejte