Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2011,
18.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Caster Semenya

Ponedeljek, 24. 10. 2011, 18.13

8 let

Mutola bo trenirala Semenyo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svetovna prvakinja v teku na 800 metrov iz leta 2009, Južnoafričanka Caster Semenya, je zamenjala trenerja. Njena nova trenerka je postala legendarna Mozambičanka Maria Mutila.

Caster Semenya je atletsko srenjo šokirala v letu 2009, ko je prepričljivo zmagala na svetovnem prvenstvu v Berlinu. Po osvojeni zlati medalji se je zanjo začelo ''mučenje'', saj so se pojavila namigovanja, da je moški. Na rezultate testiranj spola je morala čakati skoraj leto dni, medtem pa ni smela tekmovati. Vrnila se je dosti slabše pripravljena, a v dobrem leto ponovno ujela formo in na letošnjem svetovnem prvenstvu v Daeguju osvojila srebro. Prav v Južni Koreji je srečala Mario Mutolo.

''Rada bi se zahvalila trenerju Michaelu Semeju za odlično delo v zadnjih treh letih. Veselila sva se velikih uspehov, a med letošnjo sezono, predvsem pa v zadnjih mesecih sem veliko razmišljala o svoji karieri. Zadnje štiri tedne pred SP sem se pripravljala sama in pred letom v Daegu sem srečala Mario Mutolo. Dala mi je odlične nasvete. Ona je moj idol odkar tečem. Po nastopu v Koreji sem jo vprašala, če bi me trenirala, njen odgovor pa je bil pritrdilen. Zelo sem bila srečna. Maria ima za seboj dolgo in super uspešno kariero. Zagotovo bo odličen učitelj," je nad svojo novo trenerko navdušena Semenya. Odzvala se je tudi Mutola, ki ima tri zlate medalje s SP ter še sedem zlatih z dvoranskih SP, najpomembnejše pa je zlato z OI v Sydneyju.

''To je zame velik izziv. Caster je odlična mlada atletinja, ki je že marsikaj pokazala. A čaka naju dolga pot, če želiva biti najboljši v Londonu. Želim uporabiti vse svoje izkušnje, da ji poizkusim razložiti, kaj pomeni biti na vrhu. Lažje je priti na vrh, kot tam ostati," je dejala Mozambičanka, ki se je po končani atletski karieri preizkusila tudi v nogometu.

Ne spreglejte