SiolNET. Sportal Atletika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marina Tomič: Štartne pištole nisem slišala

4

termometer

Marina Tomič (Kladivar) je na 14. dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki v Carigradu izpadla v kvalifikacijah teka na 60 m ovire in se ni uvrstila v sobotni polfinale.

V povsem ponesrečenem nastopu je skupno dosegla 24. čas (8,67). Tomičeva je tekla v zadnji, četrti kvalifikacijski skupini, v kateri je imela peti prijavljeni dosežek tako sezone kot tudi kariere. Zato je imela težko delo za preboj v drugi krog tekmovanja, saj so se v polfinale uvrstile prve tri iz vsake skupine ter še štiri najhitrejše iz vseh skupin po času. Članici celjskega Kladivarja, ki je svoj osebni rekord letos spustila na 8,13 sekunde, pa je šel na roko tudi razplet v drugih skupinah, tako da ji je bil cilj dosegljiv.

Bolje, da se je zgodilo zdaj

Toda vse skupaj se je začelo zelo slabo. Tomičeva je štartala daleč najslabše, na sredini vendarle ujela tekmice, pa potem podrla zadnji oviri in cilj prešla z daleč najslabšo predstavo zime.

"Štartne pištole sploh nisem slišala. Ne vem, mogoče je bil za mano zvočnik? Potem sem podrla še zadnji oviri, česar nisem storila še nikoli. Začelo pa se je slabo že po ogrevanju, saj se mi je v prostoru, kjer se čaka na start, strgala luknja na sprintericah in sem morala iskati drugo, da sem športne copate sploh lahko zavezala. Potem so nas več kot 15 minut držali v mrzli dvorani in nas je na koncu že zeblo. Mogoče so tudi zato izidi vseh tako slabi ... Če je bila že potrebna taka slaba velika tekma, potem je bolje, da se je zgodila v Carigradu. Sicer je za mano lepa zimska sezona, pred mano pa še evropsko prvenstvo na prostem in olimpijske igre," je misli v naslednje mesece usmerila Tomičeva.

V drugi skupini sta presenetljivo teka predčasno končali Američanka Kristi Costlin, ki ima izid sezone na svetu (7,84), ter Jamajčanka Vonette Dixon, ena izmed favoritinj za odličja. Tretja po mestih se je v nadaljevanje uvrstila Rusinja Jekatarina Galicka, vendar le z 8,40 sekunde. Pred nastopom Tomičeve v zadnji skupini je bilo za polfinale treba teči 8,21 sekunde; tako je bilo tudi na koncu. Izmed vseh je le Avstralka Sally Pearson, zmagovalka prve skupine in najboljša atletinja sveta lani, tekla pod osmimi sekundami (7,85).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin