SiolNET. Sportal Atletika
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Martina Ratej po kvalifikacijah

Je napočil čas Martine Ratej?

0,30

termometer

Martina Ratej je kljub neprepričljivim nastopom v zadnjem obdobju suvereno opravila s kvalifikacijami na letošnjem evropskem prvenstvu in tako napovedala boj za najvišja mesta v finalu.

Tako naša Martina Ratej kot mlada Hrvatica Sara Kolak, obe trenirata pod vodstvom slovenskega trenerja Andreja Hajnška, sta se suvereno uvrstili v finale v metu kopja. Tako naša Martina Ratej kot mlada Hrvatica Sara Kolak, obe trenirata pod vodstvom slovenskega trenerja Andreja Hajnška, sta se suvereno uvrstili v finale v metu kopja. Foto: Peter Kastelic

Kvalifikacije v metu kopja niso potekale na štadionu, temveč v središču mesta na Trgu muzejev. Pogoji so bili težki, saj je veter ves čas menjal smer, temu primeru pa so bili tudi rezultati. Le pet tekmovalk je preseglo normo za finale (60 metrov), med njimi pa je bila tud naša rekorderka Martina Ratej, ki je kopje zalučala 60,38 metra in se približala letošnjemu najboljšemu izidu (60,75 metra).

V finalu bo vse odprto

V kvalifikacijah se je počutila odlično, upa, da bo tako tudi v finalu. V kvalifikacijah se je počutila odlično, upa, da bo tako tudi v finalu. Foto: Peter Kastelic

"Veter je menjal smer in bil na trenutke zelo močen. Le s tehnično res dobrim metom je bilo mogoče doseči kvalifikacijsko normo. Osredotočiti se je bilo treba tudi na smer konice kopja pred izmetom. Občutek sem imela, da bo že prvi met dovolj za finale. Dobro sem se počutila, verjela sem vase, uživala sem v tekmi in temu primeren je izid. V finalu bom nastopila manj kontrolirano in bom skušala doseči maksimalne mete. Za mano je že veliko finalnih nastopov na velikih tekmah, tudi fizično sem zelo dobro pripravljena in si želim tudi v finalu počutiti tako kot danes" je dejala Ratejeva, ki bo imela v finalu družbo hrvaške kolegice Sare Kolak, ta je bila v kvalifikacijah celo 13 centimetrov daljša od nje. Obe vadita pod vodstvom Andreja Hajnška.

Z naskokom najdaljša v kvalifikacijah je bila svetovna rekorderka, Čehinja Barbora Špotakova, ki je kopje vrgla 63,73 metra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin