SiolNET. Slavni
1,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razkrita skrivnost ugrabitve sina Lepe Brene?

1,33

termometer

Lepa Brena, ena najbolj priljubljenih pevk nekdanje Jugoslavije, je pred 17 leti preživljala najtežje trenutke svojega življenja. Zdaj na dan prihajajo nekatere podrobnosti ugrabitve njenega tedaj osemletnega sina.

 

Snimanje Nikad Nije Kasno za RTL👠👍🌹🌹

A photo posted by Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) on

Srbski Kurir je objavil, da je po ugrabitvi sina Stefana novembra 2000 njegov oče in mož Lepe Brene, nekdanji teniški igralec Boba Živojinović, o ugrabitvi obvestil le eno osebo - tedanjega vodjo službe državne varnosti Radomira Markovića. Ta je obljubil pomoč, a ni niti mignil s prstom, da bi odkrili storilce, piše Kurir. Na naslovnici je zapisal, da je za ugrabitvijo stala kar služba državne varnosti.

Ugrabitelji so zahtevali 2,5 milijona tedanjih nemških mark za izpustitev osemletnega Stefana, sicer naj bi "otroka vrnili po delih". Starši so zahtevano vsoto, okoli milijon evrov, ki naj bi jim jih pomagal zbrati tudi legendarni nemški teniški igralec Boris Becker, res plačali in Stefana so ugrabitelji po šestih dneh izpustili.

Upokojeni policist Mile Novaković v svoji knjigi piše, da policija že leta sumi, da je za ugrabitev enega izmed treh sinov Lepe Brene in Živojinovića odgovoren zloglasen zemunski klan. Za to ni dovolj dokazov in preiskava še vedno poteka, poroča Kurir. Novaković je v knjigi namignil, da je Marković človek, ki bi danes lahko odgovoril na vprašanje, kdo je ugrabil Stefana, je za Kurir povedal vir.

Družina Živojinović je po ugrabitvi in izpustitvi Stefana zapustila Srbijo, vrnila pa se je šele, ko so Markovića februarja 2001 aretirali zaradi suma, da je zakrivil umor. Tri leta kasneje je bil obsojen na sedem let zapora zaradi pomoči pri prikrivanju štirikratnega umora.

 

Ovde je sve veliko i ogromno pa i akvarium💕😂😍🌹Dubai

A photo posted by Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) on

Kdo je ugrabil oziroma naročil ugrabitev Stefana, se v Srbiji ugiba že 17 let. Za pekel, ki ga je med ugrabitvijo preživljala njegova družina, so srbski mediji med drugim okrivili tudi Ceco Ražnatović, ki je kakršnokoli povezavo z ugrabitvijo odločno zanikala.

Lepa Brena, ki se je kot Fahreta Jahić leta 1960 rodila v Tuzli v BiH, je pred leti priznala, da sinove ugrabitve ne bo nikoli prebolela. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin