Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Torek,
29. 9. 2015,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Koper študenti

Torek, 29. 9. 2015, 10.24

8 let

Ste se naveličali svojih oblačil? Lahko jih zamenjate.

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Imate doma oblačila, ki jih že nekaj časa niste oblekli ali ste se jih praktično naveličali ter samo zavzemajo prostor v omari? Lahko jih prinesete na tržnico izmenjave oblek.

V Kopru bo v soboto, 3. oktobra, ponovno zaživel projekt izmenjava oblek, ki ga že več let zapored organizira Klub študentov občine Koper. S projektom koprski študenti želijo spodbuditi čim večjo reciklažo oblačil.

Namen projekta je namreč, da si obiskovalci izmenjajo ne le obleke, temveč tudi igrače, ki so še uporabne, vendar jih, ker so jih prerasli ali so se jih praktično naveličali, ne uporabljajo več.

"S tem si bodo lahko vsi osvežili garderobo brez nepotrebnega zapravljanja denarja ter podaljšali življenjsko dobo oblačilom in igračam, ki bi sicer ostala pozabljena v omarah ali romala v smeti. Vmes ni nobenega denarja, gre izključno za blagovno menjavo," pravi predstavnica kluba Sara Rožič.

Kar ostane, podarijo Rdečemu križu Izmenjava oblačil bo v Kopru to jesen potekala trikrat, prvič že to soboto med 10. in 18. uro v prostorih Centra mladih Koper (nekdanji MKC).

Tja lahko kdorkoli, ne glede na starost ali status, prinese svoja nerabljena oblačila ali oblačila. Člani kluba, ki delajo na stojnici, jih bodo sprejeli in kolikor kosov obiskovalec prinese, toliko kupončkov prejme, ki jih potem lahko izbere za druge kose. "Če nekdo prinese igračo, jo lahko zamenja tudi za oblačilo, glede tega nismo toliko strogi," pravi Rožičeva.

Če na tokratni izmenjavi obiskovalec ne bo našel ničesar primernega in kupončka ne bo uporabil, ga lahko shrani do prihodnje tržnice izmenjave oblek.

Prav tako bodo do naslednje izmenjave shranili vse kose, ki jih to soboto ne bodo oddali. Tista oblačila in igrače, ki pa po koncu vseh jesenskih dogodkov ne bodo zamikali nobenega od obiskovalcev, pa bodo študenti podarili Rdečemu križu.

Obiska iz leta v leto več Izmenjavo oblek koprski študenti organizirajo že več let, obiskanost pa je z leti vedno večja, pripoveduje Rožičeva. Pridejo tako stari kot mladi, lani jeseni je bil obisk že tako zelo velik, da so morali stojnice postaviti na prostem, saj je bilo in oblačil in obiskovalcev preveč za zaprti prostor Centra mladih.

Prihodnji izmenjavi oblek bosta 7. novembra in 5. decembra letos.

Ne spreglejte