SiolNET. Posel danes Finance
5

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luksuzno stanovanje v Močeradu gre na dražbo

5

termometer

Stanovanjski objekt na naslovu Trnovski pristan 22
Foto: Matej Leskovšek

Prihodnji mesec bo sodišče v izvršilni zadevi prodajalo luksuzno stanovanje v Trnovskem pristanu. Trosobno stanovanje se nahaja v dvonadstropnem objektu ob Ljubljanici, ki se ga je zaradi rumeno-črne zunanjosti prijel vzdevek Močerad.

Gre za eno bolj znanih ljubljanskih novogradenj, pod katero je podpisan arhitekturni biro Sadar & Vuga. V njej živi več znanih in premožnih Slovencev, objekt pa obdajata dve veleposlaništvi.

Štiri tisočake za kvadratni meter

Eno izmed 15 stanovanj bo skušalo okrajno sodišče v Ljubljani 16. junija prodati na prvi javni dražbi. Sodišče je vrednost 73 kvadratnih metrov  velikega stanovanja, ki mu pripadata še balkon, shramba in parkirno mesto, ocenilo na 310 tisoč evrov. Prav toliko bo znašala izhodiščna cena.


Morda vas zanima še:

V Mostecu bo na dražbi petsobno stanovanje
Dve stanovanji v Dunajskih kristalih na dražbi


Pod to ceno se stanovanje na prvi dražbi ne bo prodajalo. Če zanimanja v prvo ne bo, bo sodnica v drugem poskusu znižala izhodiščno ceno.

Za primerjavo, pred tremi leti se je štirisobno atrijsko stanovanje v istem objektu prodajalo za 650 tisočakov oziroma okoli 4.500 evrov za kvadrat. Za koliko je bilo dejansko prodano, ni znano.

Varščina znaša desetino ugotovljene vrednosti nepremičnine oziroma 31 tisoč evrov.

Stanovanjski objekt na naslovu Trnovski pristan 22 Foto: Matej Leskovšek Zainteresirani kupci morajo varščino položiti najpozneje tri delovne dni pred dražbo na račun okrajnega sodišča v Ljubljani, potrdilo o vplačani varščini pa pred dražbo predložiti sodnici.

Kupec bo moral kupnino položiti v roku 60 dni od dneva dražbe, sicer bo prodano drugemu najboljšemu ponudniku. Poravnati bo moral tudi stroške in davke, povezane z novim lastništvom nepremičnine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin