SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Peko nihče ni bil pripravljen ponuditi bančnih garancij

2

termometer

Zakaj je Peko ostal brez kupca in brez garancije za resnost nakupa?

V Tržiču vsi nestrpno čakajo, ali se bo našla rešitev za slovenskega proizvajalca čevljev, ki zaposluje okoli 300 delavcev. Pred kratkim je še kazalo, da bo rešitev v prodaji hrvaški družbi Osimpex, ki naj bi poskrbela za nadaljevanje proizvodnje. Vendar se je obrnilo drugače, saj Osimpex ni dobil potrebnega posojila, zato je odstopil od nakupa tržiškega Peka.

Blokirani računi in pripor Glede na to, kaj pišejo hrvaški časopisi, je takšen scenarij še dober, saj ima očitno osiješki Osimpex več kot dovolj težav s svojim poslovanjem. Jutarnji list je namreč ravno v dneh, ko je Osimpex odstopil od nakupa Peka, poročal, da so vsi njegovi računi blokirani. Lastnik Željko Biloš pa je bil marca celo v priporu zaradi preiskave dajanja podkupnin.

Ponudniki v postopku prodaje Peka niso bili pripravljeni ponuditi bančnih garancij Mi pa smo Slovensko odškodninsko družbo, kot prodajalca, vprašali, zakaj ni zahtevala garancij za resnost nakupa, da bi se izognila scenariju, ki smo mu bili priča, ko je že sklenjen dogovor v zadnjem hipu padel v vodo: "Ponudniki v postopku prodaje Peka niso bili pripravljeni ponuditi bančnih garancij. Slovenski odškodninski družbi (SOD) je v postopku prodaje, skupaj s preostalimi lastniki, od ponudnika družbe Osimpex, uspelo izpogajati korporacijske garancije in osebno jamstvo g. Biloša. SOD obžaluje odločitev družbe Osimpex, da je po parafiranju kupoprodajne pogodbe in po zahtevah po dodatnih garancijah odstopila od ponudbe, vendar žal nanjo ni imela vpliva."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin