SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Teš še četrt milijarde evrov

4

termometer

Holding Slovenske elektrarne (HSE) bo Termoelektrarno Šoštanj dokapitaliziral s pretvorbo terjatev v višini 248 milijonov evrov, je za spletno stran Dela potrdil generalni direktor HSE Blaž Košorok.

Gre za obveznosti Teša, ki jih je od decembra 2013 do letos prevzemal HSE.

Gre za pretvorbo terjatev HSE oziroma obveznosti Teša Povečanje kapitala naj bi vpisali v teh dneh. Gre za pretvorbo terjatev HSE oziroma obveznosti Teša, ki jih je od decembra 2013 do letos prevzemal holding, da je Teš lahko dokončal gradnjo in zagon nadomestnega šestega bloka, piše časnik in dodaja, da je Teš del dolgov do matične družbe poravnal po tem, ko je marca 2013 začel črpati dolgoročne vire financiranja.

Teš še ni dokončal letnega poročila za leto 2014 Košorok je spletni izdaji časnika Delo tudi povedal, da Teš še ni dokončal letnega poročila za leto 2014, saj so revizorji zahtevali določene slabitve. Generalni direktor HSE pričakuje, da bo obračun leta 2014 skladen z načrtom in pozitiven. Leta 2013 je imel Teš okoli dva milijona evrov bilančnega dobička, od česar je skoraj milijon evrov ostalo v rezervah iz dobička.

Dokapitaliziral bodo tudi Premogovnik Velenje HSE bo dokapitaliziral tudi Premogovnik Velenje, in sicer s stvarnimi vložki za skupno 37,6 milijona evrov (s prenosom terjatev v vrednosti 16 milijonov evrov in opreme v vrednosti 21,6 milijona evrov). Predvidena je tudi dokapitalizacija v denarju za 34 milijonov evrov, v kateri naj bi prav tako sodeloval HSE. Prvi krog vpisovanja novih delnic je med 15. in 22. julijem, drugi med 23. in 29. julijem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin