SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je pravi poklic za vas

3

termometer

Oziranje po trenutnem stanju na trgu dela ne sme biti edini dejavnik za izbiro poklica. Če mladi želijo delo dobro opravljati in biti z njim zadovoljni, morajo slediti tudi tipu svoje osebnosti.

Odločitev za pravi poklic je izjemno zahtevna, težka in predvsem pomembna za vse življenje. V tem precepu so trenutno predvsem dijaki zadnjih letnikov, ki izbirajo nadaljnjo študijsko pot, pa tudi devetošolci, ki bodo šolanje nadaljevali na poklicni šoli.

Kaj si želijo drugi? V času gospodarske krize, ki je močno prizadela trg dela, mladi nemalokrat slišijo, naj se odločijo tako, da bodo potem dobili tudi službo. Naj torej pogledajo, kateri so najbolj zaposljivi poklici, kaj trg dela potrebuje.

A upoštevati samo trenutno sliko ni dovolj. Po eni strani se ta lahko že v nekaj letih precej spremeni, po drugi pa bi morali prisluhniti tudi svojim osebnim željam.

Kaj si želim jaz? Pred sprejemanjem pomembne odločitve je treba dobro premisliti in pretehtati številne različne dejavnike – od sposobnosti, znanj, želja, interesov do življenjskega sloga. "Nekateri poklici so na prvi pogled videti zelo privlačni, a treba se je vprašati, kakšno bo naše življenje, če bomo opravljali ta poklic," opozarja strokovnjak za psihologijo dela Boštjan Bajec.

Na primer: - Lahko sem ugleden zdravnik, vendar ali mi je do tega, da bom imel nočna dežurstva? - Lahko sem uspešen pravnik, vendar ali si želim dilem, ko se bom spraševal, ali je bila moja odločitev prava ali ne.

"Vprašati se je treba o tem, kaj in koliko sem sposoben prenašati, kaj mi bo povzročilo (prevelik) stres," mladim svetuje psiholog.

S psihološkim testom do prave odločitve Odgovor o tem, kateri poklici bi najbolje ustrezali njihovim interesom, lahko mladi (in tudi starejši) dobijo z izpolnjevanjem vprašalnika, ki sloni na Hollandovi teoriji interesov. Kot pravi Bajec, je to dobro preverjena, najbolj uporabljana in trenutno veljavna teorija.

Teorijo je pred pol stoletja razvil ameriški psiholog John L. Holland, v njej je definiral šest različnih tipov interesov:

- Realistični tip: ročne, tehnične sposobnosti; delo s stroji, napravami, stvarmi, živalmi in rastlinami; delo na prostem; ceni denar, moč in družbeni položaj. Značaj: ambiciozen, nefleksibilen, slabše socialne spretnosti.

Poklici: električar, kmet, gozdar, kovinar, strojnik …

- Raziskovalni tip: analitične sposobnosti in sposobnosti reševanja ugank, težav; radovednost; ceni natančnost, znanost, logičnost. Značaj: neodvisen, nekomunikativen.

Poklici: fizik, matematik, biolog, farmacevt, programer …

- Umetniški tip: domišljija in veliko idej; ceni umetnost, odkrivanje, svobodno delovanje. Značaj: sanjač, introvertiran, estetske vrednote.

Poklici: ilustrator, arhitekt, igralec, kritik, slikar, modni oblikovalec …

- Socialni tip: delo z ljudmi, govorne sposobnosti; ceni pravičnost, poštenost, razumevanje, empatijo. Značaj: prijazen, velikodušen, dojemljiv, zaupljiv.

Poklici: učitelj, socialni delavec, terapevt, medicinski tehnik, psiholog, vzgojitelj …

- Podjetniški tip: praktične veščine, vodenje in usmerjanje ljudi, organiziranost; ceni uspeh, družbeni položaj, odgovornost, tveganje. Značaj: ambiciozen, odprt, samozavesten, prepričljiv, dominanten.

Poklici: podjetnik, menedžer, politik, tržnik, novinar …

- Konvencionalni tip: zanimanje za računovodske in uradniške dejavnosti, timsko delo in delo s podatki; ceni sistematičnost, organiziranost, poslovne in ekonomske dosežke. Značaj: vztrajnost, poštenost, učinkovitost, natančnost, gospodarnost.

Poklici: računovodja, knjigovodja, tajnik, bančnik, uradnik …

Kako ugotovimo, kateremu tipu ustrezamo Kateremu tipu osebnosti posameznik ustreza, ugotovimo z izpolnjevanjem vprašalnika, ki sprašuje o dejavnostih, ki bi jih rad opravljal, o poklicnih željah, zmožnostih, ki jih ima po svojem mnenju, poklicih, ki ga zanimajo ali privlačijo, ter o ocenah samega sebe glede na določene lastnosti.

Na tej teoriji sloni tudi program zavoda za zaposlovanje Kam in kako, kjer registrirani uporabniki lahko izpolnijo vprašalnik.

Po navedbah Bajca te teste uporabljajo tudi šolski psihologi. Mladim, tako neodločenim kot tudi že odločenim, zato svetuje, naj se o odločitvi o svoji karierni poti posvetujejo s šolskimi psihologi, ki jim bodo pomagali ne le najti čim bolj ustrezne poti, temveč tudi, na kaj vse morajo biti pozorni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin