SiolNET. Posel danes Novice
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stečajni upravitelj Tomaž Kos v 48-urnem pridržanju

0,59

termometer

Tomaž Kos, stečajni upravitelj
Foto: STA

Preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča je za stečajnega upravitelja družbe MKT Print Tomaža Kosa in še za enega osumljenca odredil sodno pridržanje, ki bo trajalo največ 48 ur. Vmes bodo oba zaslišali, nato pa bodo odločili o morebitni odreditvi pripora, so povedali na okrožnem sodišču.

Kriminalisti nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v torek pridržali pet oseb, nato pa so Kosa in še enega osumljenca pridržali. Skupaj šest oseb sumijo zlorabe položaja ter dajanja in jemanja podkupnine, so torkovo poročanje POP TV danes podkrepili v NPU.

Ljubljanski in celjski kriminalisti so v torek v Ljubljani in Celju izvedli več preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov. V njih so iskali dokaze o domnevno spornih nepremičninskih poslih v okviru stečajnega postopka nad družbo iz Ljubljane.


Preberite še:

Zaradi jemanja podkupnin aretirali stečajnega upravitelja Tomaža Kosa


Protipravna premoženjska korist, ki je nastala z zlorabo položaja, znaša najmanj 860 tisoč evrov. Oškodovana je bila stečajna masa dolžnika in upniki. Znesek zahtevane podkupnine, ki pa ni bila izplačana, ker udeležencem ni uspelo v celoti realizirati kriminalnega načrta, pa je bil milijon evrov.

Sporni nepremičninski posli naj bi se odvili v okviru stečaja družbe MKT Print. Kos naj bi se z drugimi osumljenci dogovoril, da bo tovarniški kompleks v Ljubljani, ki je bil ocenjen na 20 milijonov evrov, prodal za nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Nepremičnine naj bi zatem dražje prodali naprej in si razliko razdelili ter nagradili stečajnega upravitelja, je poročala televizija.

Kosa so celjski kriminalisti ovadili že leta 2015 zaradi poneverbe. Po informacijah Pop TV naj bi takrat izdajal lažne račune in neuradno nakazal 2,6 milijona evrov s svoje družbe na račun družbe v Bosni, denar pa naj bi nato dvigoval v gotovini. Očitkov policije ni želel komentirati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin