SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Gašperšič: Luka Koper je šla malenkost predaleč

0

termometer

Luka Koper je s poudarjanjem težav na železniškem omrežju po ocenah ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča šla malenkost predaleč.

Luka Koper po ministrovih besedah v zadnjem obdobju poudarja težave na slovenskem železniškem omrežju, ki so bile vedno prisotne. Do zapor na različnih odsekih in posledično zamud je namreč vedno prihajalo, so se pa zamude po sprostitvi prometa pospešeno odpravljale, kar se, tako Gašperšič, dogaja tudi zdaj.

Po ministrovem prepričanju je ključno, da z medijskim poudarjanjem tega dogajanja ne delamo po nepotrebnem škode celotni slovenski logistični panogi. "Upam, da bodo te zadeve čim prej urejene in da se bodo reševale na poslovni ravni podjetij, na direktorskih mizah, ne pa na očeh tako slovenske kot mednarodne javnosti," je dejal.

Luka Koper s kriznim štabom za reševanje zastojev na železnici Nadzorni svet Luke Koper je na izredni seji obravnaval problematiko zasičenosti zmogljivosti na slovenskem železniškem omrežju in posledično zastojev pri prevozu tovora v oziroma iz koprskega pristanišča. Odločil se je ustanoviti krizni štab za reševanje zastojev na železnici.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin