Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
9.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Mercator Tomislav Čizmić prodaja

Torek, 2. 10. 2018, 9.13

5 let, 6 mesecev

Nekateri Mercatorjevi trgovski centri v last Supernove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Mercator | Foto STA

Foto: STA

Mercator, ki prodaja trgovske centre v Sloveniji, v katerih bo nato svojo dejavnost opravljal v dolgoročno najetih prostorih, bo nekatere od njih predvidoma prodal avstrijski družbi Supernova, piše Dnevnik. Po neuradnih podatkih časnika bi izkupiček od prodaje lahko dosegel okoli 200 milijonov evrov.

Mercator je projekt zagnal konec lanskega leta. Gre za prodajo različnih nepremičnin in prodajo trgovskih centrov, med drugim je vanj vključenih 17 Mercatorjevih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH.

V slednjih bo Mercator ohranil svojo dejavnost, saj namerava centre prodati in dolgoročno najeti njihov trgovski del. S tem želi pridobiti sredstva za gradnjo logistično-distribucijskega centra v Ljubljani in za poplačilo dela obveznosti do bank.

Mercator
Novice Skupina Mercator v polletju z 1,5 milijona evrov čistega dobička

Predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić je spomladi dejal, da bo Mercator z monetizacijo in prodajo poslovno nepotrebnega premoženja skupno zbral okoli 300 milijonov evrov. Mercator se želi čim prej razdolžiti, a z monetizacijo ne bo hitel, je dodal. Navedel je, da je v Sloveniji za monetizacijo predvidenih osem od 22 velikih trgovskih centrov.

Damijan Janković
Novice Jankovićev slamnati mož za več milijonov evrov kupil nekdanjo tovarno pri Mercatorju

Koliko centrov naj bi zdaj kupila Supernova, ki ima na ljubljanskem Rudniku v lasti istoimensko nakupovalno središče s 70 prodajalnami, Dnevnik ne navaja. Časnik dodaja, da strani usklajujeta še zadnje podrobnosti, kupoprodajna pogodba pa bi bila lahko sklenjena v prihodnjih dneh.

Zdravko Počivalšek
Novice Počivalšek: Mercator potrebuje stabilnega in močnega lastnika

Supernova je s povezano družbo M2 v Sloveniji zgradila približno ducat trgovskih objektov, med katerimi je najbolj znana naložba na Rudniku v Ljubljani, vredna več kot 50 milijonov evrov.

Zanimala se je tudi za naložbo v trgovsko središče v ljubljanskih Stožicah. Supernova Invest je pred dnevi v Sloveniji ustanovila novo družbo Supernova MC Lju, domnevno za prevzem Mercatorjevih trgovskih centrov, še navaja časnik.

Ne spreglejte