SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

IMF stvari pred gospodarskimi stroški zviševanja carin

0,03

termometer

IMF
Foto: Reuters

Poslabševanje trgovinskih odnosov in medsebojno zviševanje carin bi lahko prineslo "velike gospodarske stroške" globalnemu gospodarstvu, je danes posvaril tiskovni predstavnik Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Gerry Rice. IMF sicer po njegovih besedah učinek dodatnih carin med ZDA in Kitajsko še preučuje.

IMF še nima ocene vplivov novih carin, ki sta si jih ta teden izmenjali ZDA in Kitajska. A bi lahko te imele velike gospodarske stroške, je posvaril Rice.

dolarji Novice Argentina dosegla napredek v pogovorih z IMF

Ameriški predsednik Donald Trump je ta teden napovedal uvedbo desetodstotnih carin na 200 milijard dolarjev vreden uvoz kitajskega blaga, Peking pa je nato napovedal protiukrepe v obliki carin na 60 milijard dolarjev uvoza iz ZDA. Obe državi bosta carine uvedli v ponedeljek.

IMF Novice IMF znižal napoved gospodarske rasti za Nemčijo

IMF bo 9. oktobra objavil svoje redno poročilo o stanju svetovnega gospodarstva, ki bo vključevalo tudi oceno vpliva trgovinskih vojn na svetovno gospodarsko rast.

Denar, dolarji, bankovci, milijoni Novice Argentina in IMF z dogovorom o 50-milijardni posojilni liniji

Sklad ocenjuje, da bodo carine prizadele tako ZDA kot Kitajsko. Prvim je sicer IMF v julijski napovedi za letos napovedoval 2,9-odstotno, za prihodnje leto pa 2,7-odstotno rast. Kitajsko gospodarstvo pa naj bi poraslo za 6,6 oz. 6,4 odstotka. "V globalni trgovinski vojni ni zmagovalcev. Pomembno je še naprej iskati skupne rešitve," je še poudaril Rice.

Argentina Posel danes Argentina se zaradi padanja vrednosti pesa spet obrača k IMF Mateja Vraničar Erman Novice Vraničar Ermanova na IMF: Državo je treba na nov preobrat pripraviti zdaj Rast. BDP. Posel danes IMF zvišal napoved gospodarske rasti za Slovenijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin