SiolNET. Posel danes Novice
3,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Franjo Bobinac dobil funkcijo v kitajski multinacionalki

3,39

termometer

Franjo Bobinac
Bobinac meni, da je njegovo imenovanje predvsem veliko priznanje kakovostnemu delu, ki ga je ekipa Gorenja opravila v zadnjih letih. Foto: Sportida

Predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca je upravni odbor skupine Hisense imenoval za podpredsednika za marketing v družbi Hisense International. Bobinac ostaja predsednik uprave Gorenja, a bo hkrati odgovoren tudi za globalni marketing kitajskega podjetja Hisense International, ki skrbi za mednarodne aktivnosti skupine Hisense.

Po uspešnem prevzemu Gorenja je poslovodstvo mednarodnega dela enega izmed vodilnih kitajskih proizvajalcev elektronskih naprav in gospodinjskih aparatov Hisense začelo postopek integracije Gorenja v globalni kolektiv, ki po svetu šteje več kot 75 tisoč zaposlenih, so danes sporočili iz Gorenja.

Integracija vključuje tudi boljše izkoriščanje kadrovskega potenciala Gorenja. Tako bo Bobinac kot podpredsednik za marketing od zdaj odgovoren tudi za marketinške aktivnosti podjetja Hisense International po vsem svetu ter bo s svojim znanjem in izkušnjami skrbel za usklajevanje marketinških strategij in kampanj vseh blagovnih znamk v portfelju skupine Hisense.

Gorenje Posel danes Gorenje prevzemajo Kitajci, kaj bo s slovenskimi dobavitelji?

Po imenovanju je izvršni podpredsednik skupine Hisense in predsednik Hisense International Lan Lin dejal, da Bobinčevo imenovanje dokazuje, da ima Gorenje kakovosten nabor izjemno nadarjenih posameznikov. Še naprej jim bodo omogočali, da bodo svoj talent razvijali.

"Gre za unikaten primer, saj novinca v skupini Hisense še nikoli do zdaj nismo imenovali na tako pomemben položaj. Bobinčevo bogato znanje in izkušnje bodo izjemno koristni in uporabni pri usklajevanju naših globalnih marketinških strategij, saj bodo tako lahko zagotavljale največ vrednosti blagovnim znamkam v družini Hisense," je še dejal Lin.

Gorenje Posel danes Kaj Kitajci nameravajo z Gorenjem

Bobinac pa meni, da je njegovo imenovanje predvsem veliko priznanje kakovostnemu delu, ki ga je ekipa Gorenja opravila v zadnjih letih. Počaščen je, da so ga imenovali na tako odgovoren položaj, in hkrati prepričan, da lahko skupaj naredijo veliko dobrih stvari, s katerimi lahko atraktiven portfelj njihovih blagovnih znamk povzdignejo še na višjo raven.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin