SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cimos bo za svetovalce plačal 2,4 milijona evrov

2

termometer

 | Foto:
Koprskemu Cimosu naj bi pot iz prisilne poravnave pomagali najti svetovalci londonske pisarne KPMG. Pogodba v vrednosti 2,4 milijona evrov naj bi bila tik pred podpisom.

Shirano podjetje, ki je od bank pričakovalo vsaj 135-milijonsko konverzijo dolga v kapital, naj bi za svetovanje plačalo 2,4 milijona evrov, piše časnik Finance.

Zaradi uvedbe prisilne poravnave Cimos potrebuje dodatnih 40 milijonov evrov za zagotavljanje likvidnosti. Pogodba naj bi bila tik pred podpisom, neuradno pa londonske svetovalce v koprsko podjetje z več kot šest tisoč zaposlenimi pošilja Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).

KPMG naj bi v Cimosu opravljal storitve finančnega svetovanja in priprave poslovnega načrta za naslednjih pet let. V Cimosu po propadu konverzije bančnih dolgov v kapital in uvedbi prisilne poravnave že svetuje nemško svetovalno podjetje Admetam, ki naj bi v družbi ostalo in nadziralo poslovno prestrukturiranje.

V Cimosu so pred letom dni na zahtevo bank za sanacijski program že najeli družbo Alvarez & Marshall, ki pa se je poslovila konec maja.

DUTB išče tudi novega predsednika uprave V DUTB neuradno po odstopu Jerka Bartolića iščejo tudi novega predsednika oziroma člana uprave. Omenja se Elvisa Ipšo, nekdanjega direktorja Cimos Cimita, ki so ga lani preiskovali kriminalisti zaradi ponarejenih računov in goljufanja pri pridobivanju evropskih nepovratnih sredstev. Ta sicer zagotavlja, da o tem ne ve nič in da se z njim o tem nikoli ni nihče pogovarjal.

V ponedeljek položaj člana uprave za finance v Cimosu prevzema Andraž Brodnjak, ki je bil prej zaposlen v Iskramecu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin