Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2015,
9.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Polzela

Torek, 25. 8. 2015, 9.43

6 let, 7 mesecev

Bo Polzela splavala iz težav?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Možnosti za deblokado računov Polzele so se po pogajanjih vodstva družbe s predstavniki finančne uprave o odlogu oziroma zmanjšanju obveznosti Polzele bistveno povečale.

Družba bo že v sredo pripravila dopolnjeno vlogo za odplačevanje obveznosti, o njej pa naj bi finančna uprava (Furs) odločala v petek.

Vršilec dolžnosti predsednika uprave Polzele Peter Kunstič je povedal, da morajo Fursu predložiti tudi načrt kratkoročnega poplačila stroškov dela. Upa, da bo s svojo ekipo pripravil kredibilne dokumente, ki bodo Furs prepričale v deblokado računov, ki so blokirani od konca julija.

Bodo delavci v službi že v ponedeljek? Če bo do deblokade računov prišlo že v petek, bo Kunstič delavce pozval na delo v ponedeljek, do takrat pa ostajajo na čakanju doma.

Kunstič, ki pri poslovanju Polzele vsak dan ugotavlja nove nepravilnosti, je bil prejšnji teden pri nemškem Falkeju. Ta je lani odpovedal sodelovanje s Polzelo, pred odpovedjo pa je Falke prispeval tretjino prihodkov Polzele. Med obiskom je Kunstič preverjal, ali je Falke pripravljen najeti del proizvodnje tovarne, ki je dlje časa insolventna.

Kdo noče dokapitalizacije? Po oceni Kunstiča Polzela potrebuje dokapitalizacijo v višini dva milijona evrov, vendar je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je 27-odstotna lastnica Polzele, že povedala, da ne bo sodelovala, dokapitalizaciji naj bi nasprotovali tudi drugi delničarji.

Sicer bo uprava Polzele upnike pozvala, da za 2,7 milijona evrov terjatev spremenijo v podrejeni dolg, je poročal časnik Finance.

Okrog 265 delavcev Polzele je dopoldne prejelo prehranske pakete Rdečega križa. Že lani jim je Rdeči križ dvakrat pomagal s temi paketi.

Šef trdi, da so pred Polzelo dobri časi Kunstič je pred sestankom s Furs dejal, da so pred Polzelo dobri meseci in da imajo dovolj naročil. Dodal je, da se je za družbo, ki jo bo od 1. septembra vodil nekdanji predsednik uprave Pinusa Marko Klemenčič, vredno boriti.

Polzela predlani z 10,4 milijoni evrov dolga Podjetje s tristo zaposlenimi je imelo po podatkih poslovnega imenika bizi.si leta 2013 8,9 milijona evrov prihodkov, tri milijone evrov izgube in 10,4 milijone evrov dolga. Podatki za lansko leto še niso objavljeni.

Ne spreglejte