Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
17. 6. 2021,
19.15

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Natisni članek

plavanje M Tehnika Mimovrste bazen

Četrtek, 17. 6. 2021, 19.15

2 leti, 10 mesecev

Bazeni kot kolesa: lani prodali vse, kar so naročili

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Bazen | Številni so si v zadnjem letu omislili bazen doma. | Foto Getty Images

Številni so si v zadnjem letu omislili bazen doma.

Foto: Getty Images

Lansko posebno koronsko poletje se je poznalo v velik skoku povpraševanja po bazenih. Trgovci so podobno kot prodajalci koles prodali vse, kar so imeli v trgovinah. Nekateri tudi letos opažajo izjemno povpraševanje.

Pred tedni smo pisali o izjemnem zanimanju Slovencev za nakup kolesa, podobno pa tudi pri nakupih montažnih bazenov. Epidemija koronavirusa je vplivala na želje ljudi. Številni so se za bazene odločali zaradi negotovih razmer glede potovanj in dopustovanj, številni pa so proste dneve preživeli na domačem vrtu.

Lani so pri spletnem trgovcu Mimovrste beležili petkrat večjo prodajo kot leta 2019, letos pa v primerjavi z istim obdobjem lani, večja za polovico.

"Letos beležimo celo višje povpraševanje po bazenih, čeprav je bilo že preteklo leto rekordno," odgovarjajo pri največjem spletnem trgovcu pri nas, ki je v lasti Čehov.

kolo
Novice Vse težje je dobiti kolo, čeprav so cene višje. Kje so razlogi?

Pri Mimovrste razloge za večje povpraševanje, tako kot lani, vidijo v epidemiji. "Številni kupci so še vedno previdni zaradi epidemije covid-19 in številni verjetno še ne vedo, kje bodo preživljali poletne počitnice. Hkrati pa želijo sebi in svojim družinam omogočiti brezskrbno vodno zabavo na domačem vrtu," odgovarjajo.

Povprečna cena se giblje med 300 in 400 evri, kupci pa se največkrat odločajo za bazene, ki imajo priložen še osnovni set, kot sta črpalka za filtracijo in lestev.

bazen kopanje
Trendi Brezplačno kopanje v toplicah za tiste, ki se cepijo

Pri Mercatorju manj kot lani

Na drugi strani v Mercatorju letos opažajo manjše povpraševanje po montažnih bazenih kot lani.

"Nakupi bazenov so izrazito odvisni od vremena, ki je letos maja slabše, sezona pa se še ni začela, tako da pričakujemo več povpraševanja v prihodnjih tednih," pravijo pri našem največjem trgovcu.

bazen | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Lansko poletje so v M tehniki prodali vse naročeno, večje povpraševanje pa pripisali predvsem takratnim ukrepom in razmeram glede epidemije.

"Večje povpraševanje pripisujemo predvsem lanskim ukrepom in razmerah ob epidemiji, saj smo bili več doma kot v preteklih letih, ljudje pa so iskali možnosti ohladitve v domačem okolju, torej na domačem vrtu," dodajajo.

Največ zanimanja je za bazene s kovinsko konstrukcijo in filtrirno črpalko. "To so predvsem večji bazeni s premerom tri metre in več, pravokotni ali okrogli. Imamo pa tudi nekaj povpraševanja po vgradnih bazenih," še odgovarjajo.

Ne spreglejte