SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Filmi in serije

Pse v varstvo k zapornikom?

0,04

termometer

galileo

Nov del oddaje Galileo, ki se na poljuden in zabaven način loteva raziskovanja raznolikih in zapletenih tem, bo tokrat v ospredje postavil zaporniško življenje in načine, s katerimi prevzgajajo in preoblikujejo vedenje zapornikov – v varstvo in učenje so jim zaupali pse.

Cilj zmehčati srca neizprosnim nasilnežem je precej učinkovita oblika ponovne socializacije, koristne tako za človeka kot za žival. Dogajanje je postavljeno v Ameriko in spremljamo zgodbe ljudi, ki jim je uspelo s tovrstnim delom psa pripraviti na delo z ljudmi, sebi pa so prav tako pomagali, saj delo z živaljo zahteva sočutje, potrpežljivost in veliko vztrajnosti.

Upamo, da se bo praksa uveljavila tudi pri nas, saj bi tako lahko rešili ter olajšali življenja mnogim psom v zavetiščih ter tudi delo zavetiščem, zraven pa še pomagali ljudem, ki prestajajo kazen. Oglejte si nov del oddaje Galileo z Markom Potrčem in preverite, kako to poteka v tujini. Naj vas navdihne.

galileo

Kako pa je s takšno prakso v Sloveniji?

Za zdaj je žal še ni. Po pogovoru z vodstvom Zavetišča za živali Posavje, ki se je pred leti že dogovarjalo za sodelovanje z Zavodom za prestajanje kazni Dob, polodprtim oddelkom Slovenska vas, smo ugotovili, da je tovrsten projekt pri nas za zdaj še težko izvedljiv. Čeprav delo z živalmi dokazano izboljšuje samopodobo, samospoštovanje, samoobvladovanje, zmanjšuje občutek osamljenosti, dviguje motivacijo za druge aktivnosti in še več, je projekt padel v vodo. Razlog naj bi bil v pomanjkanju infrastrukturnih možnosti in seveda financah.

Oddaja Galileo je na sporedu vsako nedeljo ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite vedno novih in zanimivih tem.
Marko Potrč Planet TV Oddaja Galileo se vrača z novimi epizodami

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin