Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2018,
11.48

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Planet TV David Cronenberg Viggo Mortensen Naomi Watts

Četrtek, 25. 10. 2018, 11.48

5 let, 3 mesece

FILM

Filmski dvojček z Davidom Cronenbergom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Smrtne obljube

Ta vikend nas bosta na Planetu ob poznih večernih urah razvajali filmski poslastici, ki ju je režiral David Cronenberg. V soboto si bomo lahko ogledali izvrstno kriminalko Smrtne obljube (Eastern Promises), v nedeljo pa psihedelično dramo Golo kosilo (Naked Lunch). 

Filmski režiser David Cronenberg je znan po režiji marsikaterega kultnega filma (Scanners, Muha, Trk, Videodrom), njegovi drzni in kontroverzni filmi pa pogosto razdvajajo tako občinstvo kot kritike. Nenazadnje so mu leta 1996 na slovitem filmskem festivalu v Cannesu podelili posebno nagrado žirije, in je edini prejemnik tovrstne nagrade, ki se razlikuje od kategorije nagrade žirije.

Na Planetu si bomo v soboto, 27. oktobra, in v nedeljo, 28. oktobra, ogledali dva filma legendarnega režiserja, izvrstno kriminalko Smrtne obljube (Eastern Promises) z Viggom Mortensenom in Naomi Watts ter dramo Golo kosilo (Naked Lunch), posneto po romanu Williama S. Burroughsa. Pri obeh filmih je Cronenberg poleg režije spisal tudi scenarij.

Smrtne obljube (Eastern Promises)
Sobota, 27. oktober, ob 23.00

Smrtne obljube | Foto: Po izločilni oddaji najbolj razburljivega Bara bo na sporedu še poslastica za vse filmske sladokusce.

Zgodba: Tragična smrt noseče najstnice spodbudi porodničarko Anno (Naomi Watts), da s pomočjo pokojničinega dnevnika skuša odkriti sorodnike dekletovega dojenčka. Ob iskanju razlag v ruščini napisanega dnevnika se njene poti prekrižajo z brezkompromisno rusko mafijo, katere član je tudi premišljeni Nikolaj (Viggo Mortensen). Ob druženju z Anno se znajde v dilemi med ljubezenskimi čustvi in zvestobo mafijski družini, toda ko se med kriminalci razplamti kruta vojna, je lahko vsako omahovanje usodna napaka.

Smrtne obljube so bile nominirane za tri zlate globuse, še posebno pa je v svoji vlogi navdušil Viggo Mortensen, ki je bil nominiran tudi za oskarja, bafto in nagrado igralskega ceha. Film ima na spletni strani IMDb oceno 7,7.

Golo kosilo (Naked Lunch)
Nedelja, 28. oktober, ob 23.30

Golo kosilo | Foto: Bizarna, fantastična, psihadelična zgodba o pisatelju (Peter Weller), ki po nesreči ustreli svojo ženo, njegov pisalni stroj mutira v orjaškega ščurka, sam pa se nehote zaplete v čudno zaroto v še bolj čudnem pristaniškem mestu.

Golo kosilo je svobodna priredba delno avtobiografskega istoimenskega romana kultnega ameriškega pisatelja Williama S. Burroughsa, poleg Petra Wellerja pa igrajo tudi Judy Davis, Julian Sands in Roy Scheider.

Drama iz leta 1991, ki danes uživa kultni status, je bila nominirana za več nagrad, prejela pa je priznanje bostonskih in newyorških filmskih kritikov ter bila velika zmagovalka kanadskih filmskih nagrad genie. Film ima na spletni strani IMDb oceno 7,1.

Planet TV Premiera meseca: Preden zaspim
prebujenje
Planet TV Oktober je mesec grozljivk
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte