SiolNET. Novice Svet
0,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdržite brez dostave pice? Potem ste lahko upravnik gradu.

0,77

termometer

grad
Foto: Reuters

Če imate radi pogled na morje in lahko živite brez dostave pice, je upravljanje gradu na znamenitem zgodovinskem otoku St. Michael's Mount v zalivu Mount v Cornwallu na jugozahodu Anglije enkratna priložnost za zaposlitev, vabijo Angleži, ki iščejo novega grajskega častnika.

Na posestvu iščejo osebo, ki bi tam lahko ostala vsaj pet noči tedensko in se osredotočila na vzdrževalne naloge. No, služba pa ni primerna za tiste, so opozorili, ki trpijo za morsko boleznijo, saj je edina pot na otok le s čolnom, ko nastopi oseka.

''Življenje tu je najboljše zaradi pogleda na morje, z vseh oken. Najslabše pa, ker vam ne dostavijo pice," je povedal trenutni grajski upravnik Duncan Murdoch.

Iščejo diskretno in taktično osebo

Murdoch je prepričan, da bo oseba, ki bo prevzela vlogo vodenja gradu, zelo motivirana že zaradi dejstva, da bo na tem plimskem otoku lahko bdela na poveljniškem mestu in nadzorovala okolico. Otok je sicer civilna župnija, z mestom Marazion pa je povezan z nasipom, ki je tlakovan z granitom, prehodnim le med plimo in oseko.

Sicer pa druge naloge vključujejo praktičen pristop k ohranjanju in preverjanju prostorov ob koncu vsakega delovnika, je še izpostavil Murdoch. Grad in kapela sta dom družine St. Aubyn že od leta 1650. 

St. Michael's Mount v Angliji je zgodovinski dvojnik Mont Saint-Michela v francoski Normandiji (na fotografiji), in je eden od 43 plimskih otokov brez mostu, na katere lahko pridemo iz celinske Britanije. St. Michael's Mount v Angliji je zgodovinski dvojnik Mont Saint-Michela v francoski Normandiji (na fotografiji), in je eden od 43 plimskih otokov brez mostu, na katere lahko pridemo iz celinske Britanije. Foto: Reuters

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin