Torek,
13. 11. 2012,
10.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Italija poplave

Natisni članek

Torek, 13. 11. 2012, 10.54

8 let, 3 mesece

Zaradi poplav v Italiji že štiri smrtne žrtve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Tri osebe so umrle, potem ko je njihov avtomobil padel z mostu, ki se je zrušil zaradi močnih padavin.

Nesreča se je zgodila v bližini mesta Grosseto v osrednji Italiji. Identiteto umrlih še vedno preverjajo, za zdaj pa so predstavniki civilne zaščite sporočili, da je imel avtomobil, v katerem so potovali, logotip Enela, največjega italijanskega elektropodjetja.

Na začetku tudi ni bilo znano, ali je vozilo zapeljalo z mostu ali se je na njem znašlo ravno takrat, ko se je ta porušil. Toskano, v kateri se je zgodila tragična nesreča, in sosednjo Umbrijo še naprej pestijo močni nalivi, ki zadnja dva dneva povzročajo uničujoče poplave. Zaradi nalivov so reke namreč prestopile bregove na več področjih.

Zaradi poplav je že v ponedeljek umrl en moški, več kot sto ljudi pa je bilo prisiljenih zapustiti svoje domove in zatočišče poiskati v zasilnih evakuacijskih središčih. Tisoče Italijanov je ostalo tudi brez električne energije, potem ko sta mesti Albinia in Orbetello zaradi dviga vode ostali brez elektrike.

Guverner pokrajine Toskana Enrico Rossi je zaradi poplav za pomoč že zaprosil vojsko. Zaradi deževja je prizadetih tudi več drugih mest v severni Italiji, predvsem Benetke, ki so se v celoti znašle pod vodo.