Srdjan Cvjetović

Četrtek,
12. 5. 2016,
13.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

loterija igre na srečo New York

Četrtek, 12. 5. 2016, 13.04

6 let, 7 mesecev

Newyorčan s hitro srečko že drugič zadel milijon dolarjev

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Gradbenik Bruce Magistro je milijon ameriških dolarjev (skoraj 880 tisoč evrov) prvič zadel pred štirimi leti, prejšnji teden pa se mu je ponovno posrečilo. Verjetnost za dvakratni milijonski zadetek je ena proti več kot milijarda.

Magistro je zmagovalno hitro srečko kupil na bencinskem servisu v vzhodnem predmestju New Yorka na otoku Long Island – istem, kjer je tudi leta 2012 kupil tisto, ki mu je prinesla prvi milijonski zadetek. Pravi, da vsak dan kupi kakšno hitro srečko, na dan, ko je zadel svoj drugi dolarski milijon, pa je kupil sveženj desetih za skupaj 20 dolarjev (17,5 evra).

S prvim milijonom mu ni uspelo rešiti žene

Prvi milijon je Magistru prišel še kako prav, a ga vendarle ni osrečil. Večina tega zneska je bila namenjena pokrivanju stroškov zdravljenja njegove žene Yvonne, ki je predlani izgubila dolgoletno bitko z rakom. "Drugi dobitek je najbrž njen način, s katerim se je oddolžila svoji družini in ji poslala pomoč," je povedal nagrajenčev sin Nick Mayers.

Magistro bo tokratni zadetek razdelil med svoje tri otroke in zaročenko, a se je odločil za postopno izplačilo: tisoč dolarjev (875 evrov) vsak teden do konca življenja, vendar ne manj kot milijon dolarjev v celoti. S svojim deležem bo poplačal dolgove in se odpravil na počitnice, a še ne ve, kam.

V Sloveniji hitre srečke ne prinašajo tako visokih zneskov kot v ZDA, lovci na milijone v Sloveniji pa stavijo predvsem na loto. Naslednja sedmica je vredna skoraj 2,4 milijona evrov.  | Foto: V Sloveniji hitre srečke ne prinašajo tako visokih zneskov kot v ZDA, lovci na milijone v Sloveniji pa stavijo predvsem na loto. Naslednja sedmica je vredna skoraj 2,4 milijona evrov.

Pri nas ne poznajo dvojnih srečnežev

Pri Loteriji Slovenije nimajo podatkov o tem, da bi pri nas kdo dvakrat zadel milijonski dobitek, predvsem v zadnjem desetletju ne, prav tako ne s hitrimi srečkami. V medijih so se pred časom pojavljale navedbe o primeru ali dveh z dvakratnimi sedmicami, a o uradno tega ni mogoče potrditi.

V Sloveniji hitre srečke ne prinašajo tako visokih zneskov, lovci na milijone pa stavijo predvsem na loto. V naslednjem, 39. krogu sedmice, ki jo bodo žrebali v nedeljo, 15. maja, je glavni dobitek vreden 2,38 milijona evrov.