Petek,
20. 7. 2018,
16.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,90

4

Natisni članek

Natisni članek

napad z nožem Nemčija policija avtobus

Petek, 20. 7. 2018, 16.00

6 let, 2 meseca

Napadalec z nožem v Nemčiji ranil osem ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,90

4

V mestu Lübeck na severu Nemčije je moški z nožem na avtobusu ranil osem ljudi, od tega tri huje. Storilca so pripadniki nemške policije že prijeli, motiv za napad na potnike pa še ni znan. Predstavnica državnega tožilstva v Lübecku je dejala, da v tem trenutku ne izključujejo niti terorističnega ozadja napada.

Po poročanju nemških medijev so potniki napadalca, šlo je za mladega moškega, obvladali do prihoda policije. Možje v modrem zdaj preiskujejo tudi nahrbtnik, iz katerega je moški vzel nož in napadel potnike. 

Policija je sporočila, da je bilo v napadu ranjenih osem ljudi, od tega trije huje. Nemški mediji so sicer poročali, da je napadalec ranil 14 ljudi, od tega dva človeka huje. 

Izvlekel nož in na avtobusu napadel potnike

Glavna tožilka v Lübecku Ulla Hingst je povedala, da je bil med napadom poln avtobus iz Lübecka na poti v priljubljeni bližnji obmorski letoviški kraj Travemünde. Voznik avtobusa je takoj ustavil avtobus in odprl vrata, da so potniki lahko pobegnili iz vozila.

Dodala je, da je napadalec 34-letni nemški državljan, vendar pa je dopustila možnost, da bi bil ta lahko rojen v tujini. Lokalni časnik Lübecker Nachrichten je sicer poročal, da naj bi šlo za Iranca.

Po poročanju časnika, ki se sklicuje na očividce, je v polnem avtobusu eden od potnikov nenadoma izpustil svoj nahrbtnik, izvlekel nož in napadel druge potnike.

Voznik je avtobus nemudoma ustavil, napadalec pa je napadel tudi njega, nato pa so ga obvladali potniki. Policija je na kraj dogodka prišla hitro in tam aretirala napadalca.