Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 12. 2013,
10.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija pomoč

Natisni članek

Petek, 6. 12. 2013, 10.28

8 let, 3 mesece

FAZ: Pomoč Sloveniji ni verjetna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) objavlja krajšo novico o tem, da Slovenija za zdaj ne bo potrebovala tuje pomoči za rešitev svojega bančnega sistema.

Po besedah visokega uradnika Evropske unije bo lahko slovenska država sama predvidoma pokrila "kapitalsko potrebo za banke v krizi". Poročanja slovenskih medijev, da bi za to Slovenija potrebovala od štiri do pet milijard evrov, ni mogel ne potrditi in ne zanikati. "Lahko pa bi bile navedbe pravilne. V tem primeru bi lahko slovenska vlada z lahkoto sama rešila težavo," še navaja besede neimenovanega uradnika EU nemški dnevnik.

Časnik dodaja, da naj bi bili rezultati stresnih testov slovenskih bank znani prihodnji teden. Vlada v Ljubljani se, drugače kot Evropska komisija in Mednarodni denarni sklad, želi izogniti programu pomoči, ker bi bilo to povezano z razgrnitvijo bančnega sektorja, končuje FAZ.

Sloveniji bo morda treba pomagati The Economist pa Slovenijo (mimogrede) omenja kot naslednjo državo, ki bo morda potrebovala pomoč, in sicer v svojem članku o tem, da Evropska komisija pred evropskimi volitvami maja prihodnje leto predčasno končuje svoje delo. Britanski časnik omenja, da si Evropska unija ne more privoščiti dolgega "zimskega spanja", saj evroobmočje kljub znakom o okrevanju ostaja v težavah. "Sloveniji bo morda treba pomagati," piše časnik in dodaja, da bo Portugalska verjetno potrebovala nov paket pomoči.

Ne spreglejte