SiolNET. Novice Svet
1,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nafta se ceni, evro pridobiva

1,61

termometer

Borza. Delnice. | Dogajanju na evropskih borzah približno tri ure pred koncem sledijo tudi tečaji vrednostnih papirjev v New Yorku. Industrijski indeks Dow Jones je 0,08 odstotka nižje kot v torek. Širši indeks S&P 500 je 0,52 odstotka pod izhodiščem, tehnološki indeks Nasdaq pa izgublja 1,31 odstotka. | Foto: Shutterstock
Dogajanju na evropskih borzah približno tri ure pred koncem sledijo tudi tečaji vrednostnih papirjev v New Yorku. Industrijski indeks Dow Jones je 0,08 odstotka nižje kot v torek. Širši indeks S&P 500 je 0,52 odstotka pod izhodiščem, tehnološki indeks Nasdaq pa izgublja 1,31 odstotka. Foto: Shutterstock

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes znižali. Za slabšo voljo na delniških trgih je poskrbela eksplozija rakete na Poljskem v bližini ukrajinske meje, posledično so se med vlagatelji okrepile bojazni glede možnega zaostrovanja vojne v Ukrajini. Nafta se ceni, evro pa v primerjavi z dolarjem pridobiva.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je znižal za 0,83 odstotka in trgovanje končal pri vrednosti 3.882,78 točke.

V Frankfurtu je indeks DAX izgubil odstotek, v Parizu pa je indeks CAC 40 trgovanje sklenil 0,52 odstotka pod izhodiščem. Za 0,25 odstotka se je znižal tudi indeks borze v Londonu FTSE 100.

Hiša Digisvet Slovencem hišo ponujajo brezplačno: v resnici gre za past

V Milanu je indeks FTSE MIB trgovanje sklenil z 0,68-odstotnim padcem, SMI v Zürichu pa 0,81 odstotka pod gladino.

Dogajanju na evropskih borzah približno tri ure pred koncem sledijo tudi tečaji vrednostnih papirjev v New Yorku. Industrijski indeks Dow Jones je 0,08 odstotka nižje kot v torek. Širši indeks S&P 500 je 0,52 odstotka pod izhodiščem, tehnološki indeks Nasdaq pa izgublja 1,31 odstotka.

Turški kult aktivist Novice Turško sodišče televizijskega evangelista obsodilo na več tisoč let zapora

Evro se krepi

Evro se ob pričakovanju, da bo ameriška centralna banka Federal Reserve upočasnila tempo zviševanja obrestnih mer, krepi. Pozno popoldne so s skupno evropsko valuto v Frankfurtu trgovali po tečaju 1,0393 dolarja, kar je 0,37 odstotka več kot v torek. Evropska centralna banka je opoldne referenčni tečaj evra določila pri 1,0412 dolarja, v torek pa pri 1,0404.

Ob ohlajanju gospodarske dejavnosti se nafta po svetu ceni

Nafta se medtem ob ohlajanju gospodarske dejavnosti po svetu ceni. Za 159-litrski sod teksaške nafte, ki bo dobavljena decembra, je bilo treba na borzi v New Yorku popoldne po evropskem času odšteti 84,60 dolarja, kar je 2,32 dolarja manj kot v torek. V Londonu so se januarske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej pocenile za 1,82 dolarja na 92,04 dolarja.

Sam Bankman-Fried Digisvet Mladi propadli bogataš je denar dolžan milijonu ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin