Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2018,
15.07

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Melania Trump Donald Trump kraljica Elizabeta II. Velika Britanija

Petek, 15. 6. 2018, 15.07

5 let, 10 mesecev

Donald in Melania Trump na obisk k britanski kraljici Elizabeti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Melania Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška prva dama Melania Trump bo po okrevanju po operaciji ledvice svojega moža, ameriškega predsednika Donalda Trumpa, spremljala na njegovem julijskem obisku v Veliki Britaniji, poročajo britanski mediji. Trumpa in njegovo ženo naj bi v sklopu njunega obiska na Otoku na gradu Windsor sprejela tudi britanska kraljica Elizabeta II.

V uradu britanske vlade naj bi po poročanju Expressa prejeli informacije, da bo ameriška prva dama Melania Trump svojega moža, ameriškega predsednika Donalda Trumpa, spremljala na njegovem julijskem obisku v Veliki Britaniji.

V sklopu omenjenega obiska naj bi ameriški predsedniški par na gradu Windsor sprejela tudi britanska kraljica Elizabeta II

Kim Jong-un in Donald Trump
Novice Trump in Kim dosegla dogovor: Svet bo priča veliki spremembi #foto #video

Zakonca Trump naj bi sprejela tudi britanska kraljica Elizabeta II.

Po poročanju tabloida The Sun za zakonca Trump na Otoku sicer pripravljajo veličasten sprejem, v okviru katerega naj bi Trumpa in njegovo ženo pred njunim prihodom na grad Windsor počastil najstarejši in daleč najbolj eliten polk britanske vojske. 

Podrobnosti in natančen program obiska sta v tem času še predmet usklajevanja, vendar se predstavniki britanske vlade po poročanju britanskih tabloidov trudijo, da bi srečanje pretežno izpeljali zunaj britanske prestolnice.

Britanska kraljica Elizabeta II. naj bi julija na gradu Windsor sprejela ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovo ženo Melanio Trump. | Foto: Reuters Britanska kraljica Elizabeta II. naj bi julija na gradu Windsor sprejela ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovo ženo Melanio Trump. Foto: Reuters

Mayeva bi Trumpa rada gostila v podeželski rezidenci

Da obisk ne bi potekal v Londonu, naj bi Trumpa prepričevala tudi britanska premierka Theresa May, ki bi se na ta način rada izognila množičnim protestom tistih prebivalcev Otoka, ki nasprotujejo politiki ameriškega predsednika.

Mayeva naj bi tako načrtovala, da se bo s Trumpom srečala v svoji rezidenci v Chequersu severozahodno od Londona, ne pa na Downing Streetu v središču prestolnice.

Kim Jong-un in Donald Trump
Novice Ali Trump meri zgolj na Nobelovo nagrado? #video

Britanski tabloidi največ pozornosti ob obisku posvečajo Melanii Trump

Britanski tabloidi medtem največ pozornosti posvečajo ameriški prvi dami, za katero bo obisk britanske prestolnice prvi obisk na tujem po operaciji ledvice 14. maja. Trumpova se namreč po medicinskem posegu v javnosti ni pojavila vse do 5. junija, kar je v medijih sprožilo val ugibanj in teorij zarot o tem, kje se skriva ameriška prva dama.

Donald in Melania Trump po poročanju britanskih tabloidov julija skupaj prihajata na obisk v Veliko Britanijo. | Foto: Reuters Donald in Melania Trump po poročanju britanskih tabloidov julija skupaj prihajata na obisk v Veliko Britanijo. Foto: Reuters

Govorice so bile tako glasne, da se je Trumpova 30. maja oglasila na Twitterju, kjer je poudarila, da je zadnje tedne, ko se ni pojavila v javnosti, preživela skupaj z družino v Beli hiši. Kot je pojasnila takrat, se počuti odlično, še naprej pa dela v korist prebivalcev ZDA.

Kljub uspešnemu okrevanju Trumpova po operaciji ni potovala iz ZDA. Svojega moža tako ni spremljala na torkovem vrhu med ZDA in Severno Korejo, v okviru katerega se je Trump srečal s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom, prav tako pa ni odpotovala na nedavni vrh skupine G7 v Kanadi.

Kim Džong Un
Novice "Za samo nekaj milijard se Severna Koreja ne bo odpovedala jedrskemu orožju" #video

 

Ne spreglejte