Torek,
20. 8. 2024,
9.53

Osveženo pred

5 ur, 2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65
pogrešani Sicilija Italija neurje nesreča nesreča jadrnica

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2024, 9.53

5 ur, 2 minuti

Brodolomce z jahte britanskega tajkuna še iščejo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65

Italijanski potapljači so danes začeli novo iskalno akcijo šestih ljudi, ki jih pogrešajo, potem ko se je v ponedeljek ob obali Porticella v bližini Palerma potopila 56 metrov dolga jahta. Na krovu ladje je bilo 22 ljudi, 15 jih je rešila obalna straža, med iskanjem so našli truplo enega od potnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Luksuzna jahta, imenovana Bayesian, ki je plula pod britansko zastavo, je potonila med 4. in 5. uro, ko je območje v neurju zajela vodna tromba. Potapljačem se je uspelo prebiti do jahte, ki je na globini približno 50 metrov, a jim pogrešanih oseb do zdaj ni uspelo najti, saj je pohištvo oviralo dostop do kabin, poroča britanski BBC.

Na krovu plovila je bilo 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke. Obalna straža je rešila 15 ljudi, med katerimi je bil tudi otrok, ki so ga z mamo odpeljali v otroško bolnišnico v Palermu. V bolnišnice so skupno odpeljali osem potnikov. Med iskanjem so v ponedeljek našli truplo enega od potnikov. Po poročanju lokalnih medijev naj bi šlo za kuharja na jahti.

Tragedija med praznovanjem

Med pogrešanimi so sicer tudi 59-letni britanski tehnološki mogotec Mike Lynch, ustanovitelj mednarodnega računalniškega podjetja Autonomy, njegova 18-letna hčerka Hannah, predsednik banke Morgan Stanley International Jonathan Bloomer in odvetnik britanske odvetniške pisarne Clifford Chance Chris Morvillo.

Po poročanju italijanskih medijev je bila večina potnikov na ladji Britancev, bili so Lynchevi gosti in so praznovali njegovo nedavno sodno zmago v ZDA.

Lynch je namreč leta 2011 podjetje Autonomy za 11 milijard dolarjev prodal ameriškemu podjetju Hewlett-Packard. Zaradi domnevne goljufije v tem poslu je zoper njega več let potekal sodni proces, nato so ga junija oprostili več obtožb.

Mike Lynch
Novice Pri Palermu potonila jadrnica: ena smrtna žrtev, pogrešan britanski Bill Gates #video
Zadar
Novice V Zadru ponoči z jadrnice reševali deset Slovencev #video
Prevrnjena jadrnica
Novice V Piranu se je ponoči prevrnila jadrnica, na kateri sta bili dve osebi #foto
neurje, poškodovana jadrnica
Novice Neurje: pri Pagu rešili posadko poškodovane jadrnice, med njimi tudi Slovenka