Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2018,
4.00

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

1

Natisni članek

Velika Britanija nogomet vročina pivo

Sobota, 30. 6. 2018, 4.00

11 mesecev

Britanski ljubitelji piva so lahko zaskrbljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

1

Pivo SP 2018 Rusija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Booker, največji dobavitelj pijače in hrane v Veliki Britaniji, ki dnevno dostavlja živilske izdelke barom, podjetjem in trgovinam, je moral omejiti pivske izdelke in gazirane brezalkoholne pijače. Že nekaj časa imajo Britanci namreč tako imenovano CO2 krizo. Omejena dobava plina je močno okrnila gazirano pivsko ponudbo, sledi ji že prehrambena.

Temperature na Otoku dosegajo višave in gazirane pijače so skupaj s pivskimi izdelki daleč med najbolj priljubljenimi pijačami Britancev in turistov. Pivski izdelki kopnijo tudi ob spremljanju svetovnega prvenstva v nogometu, zaradi česar so lokali in pubi močno obremenjeni dneve in noči, poroča britanski Independent.

V težavah so se znašli tudi proizvajalci hrane

Povečano pitje gaziranih izdelkov je nedavno sprožilo močno pomanjkanje plina, ki se uporablja pri pripravi osvežilnih alkoholnih in brezalkoholnih pijač. coca cola red disc | Foto: Coca-Cola Foto: Coca-Cola

Booker si že prizadeva za zmanjšanje negativnih vplivov, ki ob omejeni ponudbi pijač bremenijo stranke. Pomanjkanje ogljikovega dioksida trenutno pomeni veliko krizo v gostinskem sektorju, dobavitelji pa si kljub temu prizadevajo za rešitev težave in nemoteno oskrbovanje lokalov in trgovin.

Če se rešitev za pomanjkanje plina, ki je ključni del gaziranih pijač, ne bo kmalu rešil, se lahko lokali in podjetja znajdejo v težavah. Prizadeti pa niso samo proizvajalci pijač, temveč tudi hrane, saj se ogljikov dioksid med drugim uporablja za podaljšanje roka uporabnosti pakiranega mesa in rib.

Pomanjkanje plina naj se še ne bi rešilo v nekaj naslednjih tednih, kar skrbi lastnike lokalov in podjetja, ki bodo morali omejiti svojo prodajo, zaradi česar bodo izgubili marsikatero stranko.

Petar Grašo
Trendi Gremo na festival Pivo in cvetje Laško!
Ne spreglejte