Ponedeljek,
20. 5. 2013,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tony Blair Albanija

Ponedeljek, 20. 5. 2013, 8.08

8 let

Blair bo svetovalec albanske vlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji premier Velike Britanije Tony Blair je privolil v prevzem vloge svetovalca prihodnje albanske vlade in pripravo terena za podpis pogodbe, vredne več milijonov funtov.

Predsednik albanske opozicijske socialistične stranke Edi Rama je pretekli teden dejal, da bo Tony Blair prevzel vlogo svetovalca albanske vlade, potem ko bo sam po pričakovanjih zmagal na parlamentarnih volitvah prihodnji mesec.

Agencijo ustanovil kmalu po odhodu iz vladnega kabineta Rama je v Albaniji zelo priljubljen, ankete pa mu napovedujejo 49 odstotkov volilnih glasov in zmago na volitvah.

Blair je agencijo za svetovanje vladam ustanovil kmalu po svojem odhodu iz vladnega kabineta, pridružila pa sta se mu tudi vodja njegovega kabineta Jonathan Powell in Alastair Campbell, predstavnik za odnose z javnostmi.

Srečanje Blaira in Rame Novica o angažiranju Blaira in njegove ekipe je v javnost prišla preteklo nedeljo po sestanku Blaira in Edija Rame, nekdanjega župana Tirane. "Odličen sestanek s Tonyjem Blairom. Dogovorili smo se, da bo po 23. juniju skupaj s svojo ekipo začel delati z nami. Fantastično!" je Rama zapisal na Twitterju.

"Bilo mi bo v veselje, da vam bom pomagal. Zelo me zanima vaša država," je dejal Blair v videu, ki ga je objavila socialistična stranka.

Blair v Albaniji zelo priljubljen Odkar je Blair zapustil vladni kabinet, je s svetovanjem zaslužil že več milijonov funtov.

Tiskovni predstavnik socialistične stranke Albanije sicer ni želel izdati, koliko bodo plačali Blairovi agenciji, predpostavlja pa se, da jih bo svetovanje stalo več milijonov funtov.

Čeprav Blair vse od druge vojne v Iraku v Veliki Britaniji ni več tako priljubljen, pa v Albaniji in na Kosovem na njega gledajo kot na heroja, ker je pomagal Albancem med kosovsko vojno. Po njem so celo poimenovali veliko albanskih otrok.