SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

12-letna Romkinja iz Anglije inteligentnejša od Alberta Einsteina

2

termometer

 | Foto:
12-letna Romkinja Nicole Barr iz angleškega mesta Harlow se lahko glede na rezultate merjenja inteligenčnega količnika (iQ) primerja s svetovno znanimi znanstveniki.

Dosegla je namreč 162 točk, kar jo uvršča v sam vrh človeške populacije, navaja angleški Inquisitr. Povprečen IQ odrasle osebe je sto, medtem ko se vsi, katerih IQ je večji od 140, smatrajo za genije.

Mama 12-letnice Dolly Buchland pravi, da je že zelo zgodaj odkrila, da je njena hči posebna, saj je Nicole že zelo zgodaj odkrivala napake v knjigah in revijah. "Nicole je pridna deklica, ki pogostokrat ostaja v šoli še na dodatnih urah pouka. Je zabaven otrok, ki vedno išče več nalog, odločena pa je, da bo doštudirala za pediatrinjo," dodaja ponosna mama.

Čeprav ji šola ne dela težav, pa je rezultat presenetil tudi samo Nicole: "Bila sem presenečena. Spomnim se, da sem v vrtcu nastopila v eni predstavi in ker kolegice ni bilo, sem se na hitro naučila njeno besedilo in odigrala obe vlogi," pravi Nicole Barr.

Oče James Barr je na deklico izredno ponosen, sploh pa na dejstvo, da so bili v poročilih, "čeprav smo Romi". "Vsakdo lahko postane akademski meščan," še pravi oče.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin