Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 12. 2023,
13.52

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

orkester božič

Četrtek, 28. 12. 2023, 13.52

3 mesece, 3 tedne

Tradicionalni koncert v Gallusovi dvorani

Stoječe ovacije in prepevanje obiskovalcev na božičnem koncertu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Simfonični orkester Cantabile

Simfonični orkester Cantabile je pred božičem v Cankarjevem domu v Ljubljani priredil že tradicionalni gala božični koncert. Obiskovalci so se v razprodani Gallusovi dvorani podali na dvourno glasbeno potovanje iz Alp v Ande.

Maestro Marjan Grdadolnik je skupaj z več kot 200 glasbeniki pripravil izjemno glasbeno doživetje, ki so ga obiskovalci ob koncu koncerta nagradili s stoječimi ovacijami in skupnim prepevanjem. V programu polnem strastne glasbe, ki je povezal slovensko in argentinsko kulturo, so nastopili slovensko-argentinski baritonist Lucas Somoza Osterc, pevka Estera Stojko, violinistka Gaja Žnidaršič, Vokalni ansambel Virilis, godalni orkester Veris in veliki združeni zbor (MePZ Adoramus, MePZ Duri, MoPZ Razpotje, združeni mladinski zbor Adoramus ter pevci iz glasbenih šol Logatec, Črnomelj in Kranj).

Raznolik program je vključeval dela Ginastere, Piazzolle, Ramireza in slovenske božične pesmi, obiskovalci pa so lahko prisluhnili temperamentni glasbi iz baleta Estancia, pa Libertangu, z izvedbo Rezijanske, ki je del simfonične pesnitve Barve zelenega smaragda in jo v Argentini množično plešejo folklorne skupine, pa so se ustvarjalci koncerta poklonili nedavno pokojnemu skladatelju Avgustu Ipavcu

»Moč glasbe je v tem, da povezuje in po vsakem koncertu moramo biti boljši ljudje.« je po koncu argentinsko-slovenskega koncerta povedal glavni pobudnik in ustvarjalec koncerta Marjan Grdadolnik.

Obiskovalci so bili nad koncertom, energijo in božičnim doživetjem navdušeni, vidno očaran je bil Holger Federico Martinsen, argentinski veleposlanik na Dunaju.

Simfonični orkester Cantabile | Foto:

Januarja bo koncert tudi v Logatcu

Že tradicionalno bo Simfonični orkester Cantabile koncertno vzdušje prenesel tudi v Logatec, saj prirejajo tudi novoletni koncert, ki bo 7. januarja 2024 ob 19.00 v Športni dvorani Logatec. 

Ne spreglejte