Torek,
28. 2. 2012,
19.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
zdravstveni dom

Natisni članek

Torek, 28. 2. 2012, 19.44

5 let, 5 mesecev

Zaradi novih programov v zdravstvenem domu Idrija dobro poslovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Poslovanje Zdravstvenega doma Idrija v letu 2011 je bilo zelo dobro, je na novinarski konferenci ocenil direktor Marko Hvala.

Lansko leto pa so poleg novih programom zaznamovale številne investicije, s katerimi bodo nadaljevali tudi v letošnjem letu.

"Leta 2011 smo ponovno poslovali pozitivno" "Posebej velja zadovoljstvo, če lansko leto po poslovanju primerjamo z leti 2009 in 2010, ko smo poslovali negativno. Leta 2011 smo ponovno poslovali pozitivno, ob tem pa smo v celoti opravili pogodbeni zdravstveni program," je povedal Hvala.

V lanskem letu so uspeli povečati obseg pogodbenih zdravstvenih storitev z novo zobno ambulanto, dvema referenčnima ambulantama, programom družinske medicine in obsežnejšim programom fizioterapije. "Prvič smo tako presegli 4,1 milijona evrov prihodkov, naše poslovanje pa je pozitivno ocenil tudi že svet zavoda," je še dejal Hvala.

"Želimo si ohraniti vse pogodbene programe" Povečali so tudi obseg investicij. V novo opremo in obnovo stavbe so v lanskem letu namenili preko 320.000 evrov. S tem denarjem so uredili novo zobozdravstveno ordinacijo, kupili vozilo za urgentnega zdravnika, preuredili prostore ambulante za otroke z izolacijsko sobo, kupili nov zobni rentgen, precej pa so namenili tudi za ureditev elektronskega poslovanja.

"Želimo si, da bomo ohranili vse pogodbene programe, kar pomeni dober standard za naše občane. Večjih investicij pa ne bo, saj načrtujemo, da bomo v letošnjem letu kupili novo reševalno vozilo," je napovedal direktor zdravstvenega doma. Hvala je še poudaril, da so ob tem izvedli tudi vsa načrtovana izobraževanja zaposlenih.

Dobrodelna akcija radia Primorski val za defibrilatorje Idrijski zdravstveni dom je že v lanskem letu pričel z akcijo, v kateri nameravajo vse oddaljene krajevne skupnosti v občinah Idrija in Cerkno opremiti z defibrilatorji ter za delo z njimi usposobiti tamkajšnje prebivalce. Denar za nakup prvih dveh so pomagali zbirati tudi z dobrodelno akcijo radia Primorski val, s katero so samo na nedeljski prireditvi zbrali 5485 evrov.