Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2013,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Židan nepremičninski davek

Sreda, 23. 10. 2013, 11.10

8 let

Vsi molčijo, Židan govori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po včerajšnjem koalicijskem vrhu še vedno ni jasno, kakšna bo usoda nepremičninskega davka, ki mu še vedno nasprotuje DeSUS. Ministri z izjemo Dejana Židana pred današnjo sejo vlade niso dajali izjav.

Židan je bil sicer včeraj v tujini, meni pa, da se bo danes politika odločila za državotvorno držo. S tem je mislil na popoldanski sestanek predsednice vlade Alenke Bratušek s člani izvršnega odbora DeSUS.

Ker je preobrat, je treba biti državotvoren "Zadnje informacije, ki prihajajo tudi iz Evropske komisije in Evropske unije, in tudi nekateri podatki iz Slovenije kažejo na to, da v Sloveniji prihaja do preobrata. Zdaj pa res nimamo nobene pravice, da ta trend spet spremenimo na slabše. Informacije, ki jih dobivamo te dni, so dobre, zato je pomembno, da je politika državotvorna," je dejal Židan v izjavi novinarjem.

Optimizem temelji na podatkih Na čem temelji optimizem ministra za kmetijstvo in okolje? Zaradi dobrega izkoriščanja evropskih kohezijskih sredstev se je začela izboljševati gradbena aktivnost, gospodarska aktivnost pa ne upada več, pravi Židan. Z zanimanjem pričakuje podatke za tretje četrtletje. "V vsakem primeru bodo bistveno boljši kot za prvo in drugo četrtletje," je prepričan.

Poleg tega je imela Slovenija avgusta prvič več prihodkov kot odhodkov v državni proračun, to se je nadaljevalo tudi septembra, podatki pa kažejo na bistveno boljšo sliko, kot je bila načrtovana.

Zadovoljstvo Bratuškove tudi po sestanku z DeSUS? Tudi po včerajšnjem sestanku predsedniki in vodje poslanskih skupin koalicijskih strank niso dajali izjav. Iz kabineta Bratuškove so poslali le pisno sporočilo, da je premierka zadovoljna s sestankom. Na čem temelji njeno zadovoljstvo, nismo izvedeli, so pa v kabinetu zapisali, da bo Bratuškova danes članom izvršnega odbora DeSUS "še enkrat natančno razložila finančne razmere v državi". Ob tem verjame, da bo DeSUS sprejela državotvorno odločitev.

Ne spreglejte