SiolNET. Novice Slovenija
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada podaljšala letošnje turistične bone

0,84

termometer

Piran
Porabljena vrednost je znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih je še za 95,9 milijona evrov. S podaljšanjem želi vlada ob slabi epidemiološki sliki preprečiti množično obiskovanje turističnih destinacij. Foto: Getty Images

Vlada je na današnji seji odločila sprejela predlog, da se veljavnost letošnjih bonov, imenovanih bon21, podaljša do 30. junija 2022. Sprejela je tudi predloge novele Zakona o financiranju občin in dopolnitev Zakona o fiskalnem pravilu.

Letošnji boni so za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi zaživeli sredi julija, do 22. novembra pa so jih državljani unovčili polovico. Porabljena vrednost je znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih je še za 95,9 milijona evrov. S podaljšanjem želi vlada ob slabi epidemiološki sliki preprečiti množično obiskovanje turističnih destinacij.

Piran Novice Turistični boni: izteka se obdobje unovčenja, toliko je še neporabljenih

Za podaljšanje dovolj vladni sklep

Vlada prav tako predlaga podaljšanje lanskih bonov, namenjenih pomoči turističnemu sektorju. Ta predlog je vključila v predlog najnovejšega zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic, ki že čaka na obravnavo v DZ. Medtem je za podaljšanje letošnjih bonov po navedbah ministra za finance Andreja Širclja dovolj vladni sklep.

Vlada bo obravnavala predlog dopolnitve zakona o fiskalnem pravilu. Ta odpravlja pravno praznino in omogoča nemoteno delovanje fiskalnega sveta v primeru, ko novi člani fiskalnega sveta še niso imenovani, dotedanjim članom fiskalnega sveta pa poteče mandat, so navedli v vladnem uradu za komuniciranje.

Andrej Šircelj. Janez Poklukar Novice Vlada: Podaljšani turistični boni, ranljivim izplačan dodatek, možnost povrnitve stroškov za hitre teste v gospodarstvu #video

Na dnevnem redu še druga vprašanja

Vlada bo obravnavala tudi sporna vprašanja glede aneksa ena k splošnemu dogovoru v zdravstvu za pogodbeno letošnje leto ter predlog posebnega vladnega projekta za nagrajevanje timov ambulant družinske medicine in pediatričnih ambulant.

Ministrska ekipa bo glede na predlagani dnevni red na mizi imela še sklepe o določitvi več lekarn, bolnišnic, pa tudi Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano kot zavezancev za obvezno organiziranje varovanja.

HOTEL Posel danes Boni niso dovolj: Hotelirji bi še več denarja od države

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin