Torek,
10. 1. 2012,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gregor Virant Zoran Janković Karl Erjavec

Torek, 10. 1. 2012, 11.24

8 let

Vlačič: Ne vidimo ovir, da ne bi podprli Jankovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Noben koalicijski sporazum po besedah Patricka Vlačiča ni idealen, je pa sporazum, ki so ga parafirali v soboto, zanje sprejemljiv.

Slovenija čim prej potrebuje vlado in v SD ne vidijo ovir, da v sredo v DZ ne bi podprli Zorana Jankovića kot mandatarja za sestavo vlade, je po kolegiju stranke dejal njen podpredsednik Patrick Vlačič.

Vlačič: V koalicijskem sporazumu so ključne stvari, ki smo jih zahtevali Noben koalicijski sporazum po njegovih besedah ni idealen, je pa sporazum, ki so ga parafirali v soboto, zanje sprejemljiv. Kot je dodal Vlačič, so v koalicijskem sporazumu ključne stvari, ki so jih zahtevali. Vodja poslanske skupine SD Janko Veber je k temu dodal, da so dokument parafirale vse v usklajevanja vključene stranke, kar je po njegovem kazalo na to, da so bila usklajevanja konstruktivna.

"Lista Virant je ves čas držala figo v žepu" Na kolegiju je bil tudi predsednik stranke in predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor. Pred kolegijem pa se je sestala strankina poslanska skupina. Poslanci SD so bili do odločitve Liste Virant, da Jankovića ne bo podprla, kritični in menijo, da je Lista Virant ves čas držala figo v žepu.

Židan: Nagrajeni bodo tisti, ki se trudijo za državo Minister za kmetijstvo, ki opravlja tekoče posle, Dejan Židan je že pred sejo zagotovil, da ima Janković njegovo podporo. Židan je sicer nedavno dejal, da bo njegova odločitev glede Jankovića taka kot odločitev predsednika stranke Pahorja. Židan je pred kolegijem dejal, da bodo nagrajeni tisti, ki se trudijo za državo. Na vprašanje, ali je možno, da se "veliki" še dogovorijo, odgovarja s pričakovanjem, da imajo "večji toliko državniške modrosti, da kakšno zamero pozabijo in se pogovarjajo". Največja odgovornost je namreč na največjih, poudarja. Dodaja še, da SD ni bil pripravljen govoriti o kadrovskih zadevah v vladi, dokler kandidat za mandatarja ne bi bil potrjen.

Kumer: Zadnje tedne je bilo vse skupaj podobno političnemu prešuštvu Do Liste Virant je bil oster tudi Dušan Kumer, ki ga odločitev Virantovih ni presenetila. Zadnje tri tedne je bilo namreč po njegovih besedah "vse skupaj podobno neke vrste političnemu prešuštvu".