SiolNET. Novice Slovenija
5,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so najnovejše številke o koronavirusu

5,51

termometer

PCT. Covid-19. Koronavirus. Omejitev.
Epidemija se še ne umirja. Foto: Gregor Jamnik

V soboto je bilo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob opravljenih 2.579 PCR-testih potrjenih 545 okužb s koronavirusom. Delež pozitivnih testov za soboto tako znaša 21,1 odstotka in je višji kot v petek, ko je znašal 20 odstotkov.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno hospitaliziranih 360 oseb. Na intenzivni negi se zdravi 90 bolnikov. Najmlajši bolnik s covidom-19 na intenzivnem oddelku je star 27 let. Zaradi koronavirusne bolezni so včeraj umrle štiri osebe.

Matjaž Jereb Novice Jereb: Razmere v državi so slabe, projekcija katastrofalna. Zaprtje družbe je ukrep, ki deluje. #video Tadej Pogačar Sportal Na današnji dan (19. september) …

Včeraj so opravili 18.392 hitrih antigenskih testov, ki jih preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužbe znaša 1.038, 14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev pa 621. V državi je trenutno 13.155 aktivnih okužb.

Prejšnjo soboto smo v Sloveniji imeli 560 potrjenih okužb.

Peter Jančič Siol Plus Diktatura "nežnega" Milana Kučana Digitalno potrdilo, PCT Novice Nove izjeme: preverite, kje pogoja PCT ne potrebujete

Povečuje se število cepljenih

Z enim odmerkom je cepljenih 1.085.401 oseb oziroma 51 odstotkov prebivalcev. Z dvema je cepljenih 967.856 oseb oziroma 46 odstotkov prebivalcev.

V zadnjih dveh tednih so pri nas potrdili 621 okužb na 100.000 prebivalcev, to povprečje se je v primerjavi z dnevom prej povečalo za 10.

Povprečje v zadnjih sedmih dneh je 1038 okužb, to je za dva manj kot dan prej.

V soboto se je cepilo nekaj več kot 6600 oseb.

Zahtevo za ustavno presojo pogoja PC v državni upravi napovedujejo tudi v sindikatu vojske, obrambe in zaščite

V Sindikatu vojske, obrambe in zaščite nasprotujejo odloku vlade, ki s 1. oktobrom za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC) proti covidu-19. Menijo, da na tako majhni skupini državljanov ni mogoče in tudi ni smiselno reševati težave širjenja okužb v državi in napovedujejo ustavno presojo.

V sindikatu so prepričani, da bo uvedba pogoja PC v državni upravi odprla konflikte in spore med uslužbenci, "kar lahko v skrajni fazi pripelje do tega, da bodo tisti, ki se ne bodo želeli cepiti, zaradi narave dela, ki ne omogoča delati od doma, ostali brez službe".

Menijo tudi, da so navedbe ministra za javno upravo Boštjana Koritnika, da nikogar od zaposlenih v državni upravi ne silijo k cepljenju, laž in izsiljevanje, hkrati pa dvomijo v izjave ministra, da bodo lahko necepljeni uslužbenci delali od doma, saj da v vojski narava dela tega ne dopušča.

Čakalna vrsta za cepljenje pred zdravstvenim domom Metelkova. Novice Kaj se v cepilnih centrih dogaja ta konec tedna? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin