Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
16.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cimos

Petek, 12. 7. 2013, 16.03

8 let

V Cimosu o neupravičeno izplačanih izdatkih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za oba projekta, za katera sta Cimosovi hčerinski družbi Sieva in Simit dobili odobrenih dobrih 36 milijonov evrov evropskih sredstev, tečejo postopki notranjega nadzora in nadzora ministrstva.

V projektu Razvojnega centra Sieva je nekatere nepravilnosti ugotovil tudi svet družbe, o tem obvestil ministrstvo in istočasno predlagal korektivne ukrepe, natančneje izločitev neupravičeno izplačanih izdatkov. S tem je družba omogočila znižanje tveganja za izvedbo projekta, obenem pa tudi doseganje ciljev razvojnega centra, kar je za vse bistvenega pomena, so pojasnili na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Kot so navedli, se trenutno dogovarjajo o načinu izvedbe izločitve neupravičeno izplačanih izdatkov. V okviru zahtevka bodo izplačali le nesporni del izdatkov, drugi del pa bo predmet finančne korekcije. Sicer pa na ministrstvu poudarjajo, da sta oba projekta pomembna tako za predlagatelje kot za avtomobilsko industrijo, zato si skupaj prizadevajo za izvedbo in s tem uresničitev ciljev.

Že v četrtek so v Cimosu potrdili preliminarne ugotovitve interne preiskave. V zvezi z dobavami opreme družb Sieva in Simit so se pojavila odstopanja od pogojev javnega razpisa, saj je šlo deloma za rabljeno opremo.

Sieva iz Šempetra pri Novi Gorici in Simit iz Kidričevega sta že leta 2010 prek razpisa Razvojni centri slovenskega gospodarstva dobila odobrenih skupno dobrih 36 milijonov evrov evropskih sredstev, od česar sta oba razvojna centra počrpala že dobrih 25 milijonov evrov.

S sproženo notranjo preiskavo je Cimos takoj seznanil pristojno ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter poslovodstvi obeh družb. Na pobudo uprave Cimosa pa so na ministrstvu opravili tudi sestanek, na katerem je Cimos izrazil namero, da morebitne nepravilnosti, ugotovljene v preiskavi, ustrezno sanira.

Ne spreglejte