Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
14.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

donacija Botrstvo Mastercard

Torek, 30. 5. 2017, 14.08

6 let, 6 mesecev

Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca

Oglasno sporočilo

Družba Mastercard Slovenija v sodelovanju s partnerji NLB, Europlakat in Citypark predstavlja inovativen način podpore projektu Botrstvo z vgradnjo nove funkcionalnosti brezstičnega plačevanja obstoječim citylightom.

Predstavitev dobrodelne akcije Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca | Foto: Predstavitev dobrodelne akcije Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca

Družba Mastercard v Sloveniji s partnerji NLB, družbo Europlakat in nakupovalnim središčem Citypark začenja akcijo Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca. S pomočjo inovativne tehnologije, prvič v Sloveniji vgrajene v svetlobne vitrine citylight, želijo spodbuditi posameznike k njihovi aktivni udeležbi pri zbiranju sredstev za projekt Botrstvo v Sloveniji. Ti bodo lahko vse do konca letošnjega šolskega leta v večjih nakupovalnih središčih v Ljubljani, Mariboru in Celju prek brezstičnega plačevanja s karticami Maestro in Mastercard namenili pet evrov za otroke iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije.

Tehnologija lahko tudi povezuje, je dejal predstavnik Mastercard Boštjan Fabjančič. | Foto: Tehnologija lahko tudi povezuje, je dejal predstavnik Mastercard Boštjan Fabjančič. Družba Mastercard je v sodelovanju s partnerji prvič v Sloveniji prikazala novo funkcionalnost tehnologije brezstičnega plačevanja. Obstoječo svetlobno vitrino citylight je spremenila v interaktivno platformo, s pomočjo katere bo obiskovalce izbranih nakupovalnih središč ves mesec pozivala k darovanju za dober namen. Zbrana sredstva, ki lahko odprejo nove možnosti tudi najbolj ranljivim posameznikom v družbi, bo podelila projektu Botrstvo v Sloveniji.

Predstavnik družbe Mastercard v Sloveniji Boštjan Fabjančič je ob začetku enomesečne akcije dejal: "Pri družbi Mastercard smo počaščeni, da lahko razvoj tehnologije plačevanja usmerimo k doseganju plemenitega cilja. Napredek na področju tehnologije ustvarja nove priložnosti in nam tako zagotavlja udobno življenje, a vse prevečkrat nas ob tem tudi razdvaja. S takšnim projektom smo prikazali novo funkcionalnost brezstičnega plačevanja, ki ima številne prednosti v primerjavi z uveljavljenimi načini plačevanja. Tokrat nam pomaga pri premagovanju ovir oziroma krajšanju poti do tistih, ki našo pomoč še toliko bolj potrebujejo. Srčno verjamemo, da se bomo s skupnimi močmi dotaknili src mnogih in tako prispevali k boljšemu jutri otrok iz socialno ogroženih družin."

Predstavnica NLB Nataša Tomc Jovović | Foto: Predstavnica NLB Nataša Tomc Jovović

NLB se je v projekt vključila s tem, da so omogočili sprejem kartic na inovativni tehnični rešitvi za varno brezstično kartično poslovanje. Kot pravi Nataša Tomc Jovović, poslovna direktorica za kartično poslovanje in plačilne storitve: "V NLB že tradicionalno sodelujemo v številnih humanitarnih projektih, ki jih podpiramo skupaj z našimi strankami in zaposlenimi. Za nakazila posameznikov na prijavljene akcije humanitarnih organizacij že vrsto let ne zaračunavamo provizij. Zgodbe mladostnikov in otrok pa se nas še posebej dotaknejo. S ponosom nas navdaja lanska akcija Pomoč slovenskim porodnišnicam, kjer smo zbrana sredstva namenili nakupu nujno potrebne medicinske in preostale opreme v porodnišnicah. Nadejamo se, da bomo tudi v skupni akciji Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca uresničili kar največ sanj."

O pomenu tovrstnih rešitev tudi v dobrodelne namene je spregovoril Urban Korenjak, Europlakat | Foto: O pomenu tovrstnih rešitev tudi v dobrodelne namene je spregovoril Urban Korenjak, Europlakat

O umeščanju inovativnega pristopa v svetlobne vitrine citylight je svoje misli z nami delil direktor trženja pri Europlakatu Urban Korenjak: "Z veseljem smo podprli akcijo zbiranja denarja v sklopu projekta Botrstvo. Doslej je Europlakat v podobnih projektih sodeloval z oglasnim prostorom za sporočila, ki so mimoidoče spodbujala k dobrodelnosti. Tokrat smo naredili še korak dlje, saj naša svetlobna vitrina združuje prostor za oglas in tehnologijo za brezstično plačevanje, ki sta jo prispevala naša partnerja Mastercard in NLB. Zunanje oglaševanje z razvojem tehnologije dobiva nove funkcionalnosti. Če je bila pred nekaj leti novost interakcija z mimoidočimi, smo šli tokrat še korak dlje in sporočilo povezali z akcijo. Pri Europlakatu si želimo, da bi bila ta kampanja čim uspešnejša in da bomo z donacijami mimoidočih olajšali in polepšali vsakdanjik čim več socialno ogroženih družin, ki so vključene v projekt Botrstvo."

Dotaknile so se nas besede Anite Ogulin, ZMP Moste. | Foto: Dotaknile so se nas besede Anite Ogulin, ZMP Moste.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katerega poteka projekt Botrstvo v Sloveniji, je začetek projekta pospremila s spodbudno mislijo: "V projekt Botrstvo v tem trenutku vključujemo več kot pet tisoč otrok, ki jim pomaga več kot 4.500 botrov. Veseli smo, da se ljudje spomnijo nanje, da vedo, da vsi ne morejo niti do osnovnih stvari za preživetje. Hvaležna sem vsakomur, ki bo pomagal, da bomo tem otrokom lahko omogočili lepše življenje in boljše možnosti, s katerimi bodo enakovredni vrstnikom."

"V našem nakupovalnem središču smo z velikim veseljem pristopili k akciji Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca. Dan za dnem se z različnimi dogodki – vsako leto je teh približno 250 – trudimo obiskovalcem vseh starosti polepšati dan. S tokratno akcijo bomo vse do konca šolskega leta naše obiskovalce prek napredne tehnologije opominjali na to, da lahko z donacijo na povsem preprost način tudi sami drugim polepšajo dan," je dejal Toni Pugelj, direktor Cityparka.

V največjem nakupovalnem središču pri nas, ki ga letno obišče več kot devet milijonov ljudi, bo stal poseben citylight, kjer bodo obiskovalci z brezstično kartico lahko prispevali pet evrov za otroke iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. "Letos praznujemo 15. rojstni dan in v vseh teh letih smo ustvarili že ogromno zgodb, tudi dobrodelnih. Prepričan sem, da bo tudi ta zgodba, ki jo snujemo skupaj s projektom Botrstvo, ki skrbi za doseganje sanj in skritih želja naših najmlajših, prav tako ena izmed njih," je dodal Pugelj.

V uvodno predstavitev nas je popeljala Špela Močnik. | Foto: V uvodno predstavitev nas je popeljala Špela Močnik.

Med 25. majem in 22. junijem lahko svoj odtis pustite v nakupovalnih središčih v naslednjih mestih po Sloveniji:

Citypark, Ljubljana: 25.–31. maj 2017

Europark Maribor: 1.–7. junij 2017

Citycenter Celje: 8.–14. junij 2017

Center Vič, Ljubljana: 15.–22. junij 2017

Spremljajte nas tudi na straneh družbenih omrežjih:

FB Botrstvo

FB NLB Slovenija

FB Europlakat Slovenija

FB Citypark, nakupovalno središče Ljubljana

FB Europark Maribor

FB Citycenter Celje.


O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je vodilna družba za globalna plačila in tehnologijo. Upravlja najhitrejšo svetovno mrežo obdelovanja plačil, povezuje potrošnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in območjih. Izdelki in rešitve družbe MasterCard naredijo vsakodnevne aktivnosti – na primer nakupovanje, potovanje, vodenje podjetij in upravljanje financ – lažje, varnejše in učinkovitejše za vse. Sledite nam na računu na Twitterju @MasterCardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction log in se naročite na najnovejše novice.


O projektu Botrstvo

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo. Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Več informacij: http://www.boter.si; FB Botrstvo.

Ne spreglejte