Sreda,
6. 3. 2019,
15.49

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Tretja razvojna os

Sreda, 6. 3. 2019, 15.49

5 let, 1 mesec

Tretja razvojna os: tri lokacije, kjer bi lahko že letos začeli graditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
avtocesta | Foto STA

Foto: STA

Na današnjem sestanku na temo severnega dela tretje razvojne osi so udeleženci govorili tudi o financiranju gradnje hitre ceste Velenje–Slovenj Gradec. Pri tem je odprtih še nekaj vprašanj o virih. Vpleteni so sicer po sestanku izrazili zadovoljstvo, ker se projektiranje in aktivnosti na terenu nadaljujejo skladno z načrti.

Na delovnem sestanku na Ravnah na Koroškem so predstavniki ministrstva za infrastrukturo, Darsa, glavnega projektantskega podjetja Lineal ter predstavniki Koroške in Savinjsko-Šaleške regije govorili o napredku pri projektu severnega dela tretje razvojne osi.

Koroška
Novice Korošci pričakujejo nov časovni načrt gradnje tretje razvojne osi

Gradnja bi se lahko letos začela na eni od treh lokacij

Kot so v izjavah za medije pojasnili po sestanku, se aktivnosti na terenu in pri projektiranju odseka Velenje–Slovenj Gradec nadaljujejo skladno s terminskimi načrti. Trenutno so najbolj aktualne tri že znane lokacije, kjer bi se gradnja lahko začela letos. To so lokacije Škale, Gaberke in Podgorje.

Državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler | Foto: STA , Državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler Foto: STA ,

Državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler, ki je z napredovanjem aktivnosti zadovoljna, je med drugim dejala, da naj bi bil junija objavljen razpis za začetek gradnje na eni izmed omenjenih treh točk. Če ne bo revizijskih zahtevkov in če bodo torej postopki stekli optimalno, začetek gradnje na najmanj eni od teh točk pričakuje še letos.

Ni še znano, koliko bo gradnja stala

Kot se je izkazalo danes, pa je več vprašanj odprtih še pri financiranju gradnje hitre ceste Velenje–Slovenj Gradec, pri čemer vrednost naložbe še ni znana, znana bo, ko bo izdelan in potrjen investicijski program. Dejstvo, da finančna konstrukcija še ni zaprta, skrbi koordinatorja Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaža Verhovnika, ki več informacij pričakuje do naslednjega sestanka. Ta je predviden 24. aprila v Ljubljani.

Najeli bodo tudi posojilo

Član uprave Darsa Vili Žavrlan je v zvezi s tem po sestanku pojasnil, da je v izdelavi investicijski program, v katerem bodo predvideni viri, program pa mora potrditi tudi ministrstvo za infrastrukturo. "Dva glavna vira bodo naša lastna sredstva in posojilo. Najeti bomo morali posojilo, na kakšen način ga bomo najeli, se še pogovarjamo," je dejal Žavrlan.

Član uprave Darsa Vili Žavrlan | Foto: STA , Član uprave Darsa Vili Žavrlan Foto: STA ,

"V skrajni fazi bomo iskali rešitve skupaj z ministrstvom za finance, ki se prav tako kot naše ministrstvo zaveda, da je ta projekt eden od prioritetnih infrastrukturnih projektov," pa je dejala Mauhlerjeva in napovedala, da se bo ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek o financiranju projekta v prihodnjih dneh srečala z ministrom za finance Andrejem Bertoncljem.

Na ministrstvu za finance so sicer po Verhovnikovih informacijah januarja letos od ministrstva za infrastrukturo dobili pobudo za začetek priprave poroštvenega zakona za tretjo razvojno os. Velenjski podžupan Peter Dermol pa je danes znova poudaril, da mora biti v finančno konstrukcijo zajeta vsa trasa tretje razvojne osi, ne samo odsek Velenje–Slovenj Gradec.

Govorili so tudi o nezadovoljstvu krajanov

Na današnjem sestanku so se sicer dotaknili tudi nezadovoljstva dela krajanov Podgorja, ki nasprotujejo gradnji priključka Podgorje, ki je ena od treh zdaj prednostnih lokacij. Menijo namreč, da ta priključek ni več smiseln, saj tam ne načrtujejo več term.

"Sprememba projektov ne bi bila smiselna in smotrna. Bomo pa upoštevali pripombe krajanov Podgorja in razmislili o morebitnih omilitvenih ukrepih, kot je na primer gradnja pločnika," je glede tega danes dejala državna sekretarka Mauhlerjeva in napovedala sestanek na slovenjgraški občini še v marcu.

Koroška
Novice Dars pripravil časovnico gradnje, zdaj pa trdi, da je bila ta neizvedljiva

O umeščanju hitre ceste na območju severno od Slovenj Gradca, o čemer so danes prav tako govorili, pa predsednik odbora za spremljanje projekta, prevaljski župan Matic Tasič, več informacij pričakuje na naslednjem sestanku, na katerem bodo prisotni tudi predstavniki ministrstva za okolje in prostor.

Dars še vedno čaka odločitev ustavnega sodišča

Sicer pa tako kot na Koroškem in v Savinjsko-Šaleški regiji tudi Dars čaka na odločitev ustavnega sodišča o presoji uredbe o državnem prostorskem načrtu za odsek hitre ceste Šentrupert–Velenje. Žavrlan je danes dejal, da upa, da bo odločitev ustavnega sodišča znana v kratkem. Postopki za ta odsek namreč prav zaradi ustavne presoje stojijo.