SiolNET. Novice Slovenija
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Teš 6 bodo zvečer zaustavili

0,56

termometer

TEŠ, TEŠ 6, avgust 2011
Foto: Bor Slana

Termoelektrarna Šoštanj bo pozno zvečer preventivno zaustavila šesti blok zaradi suma netesnosti kotla. V času zaustavitve, ki bo predvidoma trajala pet dni, bodo izvedli delno čiščenje regenerativnega grelnika zraka ter odpravili netesnost na odcevju kotla, so danes sporočili iz Teša. Zaradi netesnosti cevi je bil šesti blok ustavljen že januarja.

Šesti blok, ki je od zadnje zaustavitve neprekinjeno obratoval 74 dni, je od začetka leta pa do ponedeljka proizvedel 2,6 milijona megavatnih ur električne energije ter 216.362 megavatnih ur toplotne energije za Šaleško dolino. Lani pa je Termoelektrarna Šoštanj (Teš) skupno proizvedla 3,1 milijona megavatnih ur električne energije in 250.687 megavatnih ur toplotne energije.

V prvih desetih mesecih letos je bila razpoložljivost na bloku šest 98,76-odstotna, kar je po oceni Teša in v primerjavi z evropskimi fosilnimi elektrarnami dober rezultat zanesljivosti obratovanja.

V času zaustavitve šestega bloka, ki je bil zaradi rednih vzdrževalnih del ustavljen 21. avgusta, bo proizvodnja električne energije in toplote za Šaleško dolino zagotovljena z obratovanjem bloka pet in po potrebi še s plinskima enotama.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin