Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
10.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vračamo družbi Ameriška gospodarska zbornica prostovoljstvo AmCham Slovenija

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 10.51

6 let, 6 mesecev

Superjunak je prostovoljec vsak!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vračamo družbi: teden korporativnega prostovoljstva, ki ga organizirata AmCham Slovenija in Slovenska filantropija bo potekal med 28. 9. in 2. 10. 2015 po vsej Sloveniji.

Projekt se bo izvajal že tretje leto zapored, prejšnji dve izvedbi sta združili 74 podjetij, ki so bila dejavna na 97 različnih lokacijah po Sloveniji. Zgovoren je tudi podatek, da je bilo vključenih kar 1.200 prostovoljcev, ki so opravili dobrih 8.200 prostovoljskih ur.

Iniciativa že tretje leto zapored poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in s podporo Veleposlaništva ZDA v Ljubljani. Prvi dan Vračamo družbi bo potekal v ponedeljek, 28. septembra 2015, od 9. ure dalje na novi lokaciji Slovenske Filantropije na naslovu Cesta dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in veleposlanik ZDA v Sloveniji Brent R. Hartley bosta skupaj s podporniki projekta, Zavarovalnico Triglav, SAP, AbbVie Biofarmacevtsko družbo, Petrolom, TSmedio, Europlakatom in Heliosom Domžale, opravljala prostovoljna dela. Pridružili se bodo tudi veleposlaniki iz drugih predstavništev v Sloveniji.

Letošnja izvedba projekta uvaja tudi novosti, saj se bodo lahko podjetja priključila iniciativi z izborom akcij med tremi različnimi katalogi aktivnosti. Tokrat lahko podjetja poleg korporativnih akcij zbirajo še mentorstva in korporativne akcije za vzpostavitev Nacionalnega centra prostovoljstva, ki bo povezoval prostovoljske organizacije, promoviral prostovoljstvo, služil kot učni center za migrante in kot svetovalnica za pomoč osebam brez urejenega zdravstvenega zavarovanja.

Mentorstvo bodo lahko ponudila podjetja s specifičnimi znanji, ki jih lahko delijo – tako bodo lahko zapolnila vrzel v nevladnih organizacijah, ki bi takšno znanje nujno potrebovale. Projekt tako trajnostno poveže gospodarstvo in civilno družbo, saj vzpostavlja odnose, na katerih se lahko gradijo nadaljnja sodelovanja.

Cilj projekta je spodbuditi podjetja k družbeno odgovornemu delovanju. Ne le za čas akcije, temveč z vizijo vnesti to komponento v dolgoročne strategije. Projekt predstavlja idealno priložnost za podjetja, da začutijo odgovornost, poslanstvo in nalogo, da lahko tudi na takšen način vračajo v svoje okolje.

Podjetja, ki se želijo priključiti akciji, imajo še možnost, da iz kataloga na spletni strani www.amcham.si izberejo akcijo, v kateri bi želela sodelovati.

Letos bodo začeli izvajati projekt Drevo rasti, ki bo na pobudo podjetij Petrol in Danfoss Trata krožilo med podjetji, ki so člani AmCham Slovenija. Podjetja, ki se bodo priključila akciji, bodo v svojih poslovnih prostorih gostila drevo za tri mesece in tako pripomogla h krepitvi sporočila trajnostnega ravnanja in osveščanja o pomembnosti humanitarnega delovanja, recikliranja in ohranjanja čiste narave. Štafetno drevo bo z vstopom v prostore Petrola postalo vseslovenski projekt.

Drevo rasti, ki je plod projektne ideje podjetja Danfoss Trata, je nastalo ob njihovi 20. obletnici priključitve skupini Danfoss, zasnoval pa ga je Uroš Volk. Drevo je narejeno iz recikliranega poliakrilnega (pleksi) stekla in s svojo obliko intuitivno sporoča, da z oddajo pokrovčkov v drevo vračamo ne samo družbi in se s tem obnašamo družbeno odgovorno in humanitarno, temveč vračamo tudi naravi in skrbimo za ohranjanje čistega okolja.

Ne spreglejte