SiolNET. Novice Slovenija
4,67

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Smo epidemijo preklicali prehitro? #anketa

4,67

termometer

Skoraj 40 odstotkov vprašanih v anketi Mediane meni, da bi morala Slovenija s preklicem epidemije covid-19 počakati na poteze drugih držav, le dobra četrtina pa jih preklic epidemije podpira. Približno tretjina anketiranih bodisi nima mnenja bodisi jim je glede te poteze vseeno.

Med vprašanimi je tistih, ki se jim zdi slabo, da smo v Sloveniji pred drugimi državami preklicali epidemijo, 38 odstotkov. Po drugi strani pa jih 27,1 odstotka meni, da je dobro, da smo na tem področju prvi, poroča STA.

Kaj pa o tem vprašanju menite vi?

Ali je prav, da je Slovenija prva v EU preklicala epidemijo covid-19?

 • da, to je pravilna poteza 688 glasov
  43,60%
 • ne, počakati bi morali na poteze drugih držav 854 glasov
  54,12%
 • vseeno mi je, nimam mnenja 36 glasov
  2,28%
Oddanih 1578 glasov

Zaskrbljenost zaradi epidemije upada

Čeprav nenadnega preklica epidemije velik delež prebivalcev ne podpira, pa zaskrbljenost zaradi epidemije skozi čas upada, je še pokazala anketa Mediane. Medtem ko so konec marca zabeležili več kot 60 odstotkov zaskrbljenih ali zelo zaskrbljenih, je bilo sredi aprila takšnih polovica vprašanih, zdaj pa jih le še 38 odstotkov. Medtem je takšnih, ki niso ali sploh niso zaskrbljeni, dobrih 40 odstotkov.

Raziskavo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana 15. in 16. maja 2020 z metodo spletnega anketiranja s pomočjo Medianinega spletnega panela. V raziskavi je sodelovalo 505 prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 75 let.

trgovina, koronavirus Novice Odpirajo se trgovine z oblačili, v gostilnah strežba tudi v notranjih prostorih Testiranje covid-19 Novice V soboto v Sloveniji ena potrjena okužba in ena smrt zaradi covid-19 otrok vrtec Novice Jutri spet odprti vrtci in šole, a ne za vse #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin