Sreda,
7. 2. 2018,
8.59

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Fakulteta Alma Mater Europaea

Natisni članek

Fakulteta Alma Mater Europaea zaposlitev študij advertorial

Sreda, 7. 2. 2018, 8.59

2 meseca, 2 tedna

S pravo izbiro do 71 odstotkov višje plače

Vsebino omogoča Fakulteta Alma Mater Europaea

V Sloveniji je trenutno največje povpraševanje po visoko izobraženih kadrih, ki praviloma obetajo tudi višji prihodek. Študij je torej zagotovilo za boljšo prihodnost.

študentka | Foto: Februar je vedno čas za razmislek o poklicni karieri in o možnostih glede študijske izobrazbe. Kako pomembna je danes izobrazba, kažejo podatki Statističnega urada, saj je najnižja brezposelnost ravno med posamezniki z višjo stopnjo izobrazbe. Največji delež brezposelnosti je namreč med tistimi, ki nimajo izobrazbe ali imajo končano zgolj osnovno šolo (29,4 %), z višanjem izobrazbe pa se možnosti za zaposlitev povišujejo – delež brezposelnih z višjo ali visoko izobrazbo je namreč samo 6,1 odstotka.

Ne samo zaposljivost, z izobrazbo narašča tudi višina mesečnega dohodka. Visoko izobraženi imajo po statističnih podatkih za 71,1 odstotka višjo povprečno plačo od manj izobraženih.

plače infografika | Foto:

Zagotovite si boljšo izobrazbo in višjo plačo: vpišite se na fakulteto Alma Mater Europaea

Izberite fakulteto, ki vam omogoča predvsem dvoje: študijski program, ki je v stalnem stiku s prakso, in fakulteto, ki vam zagotavlja iskan in zaposljiv poklic.

Vse to omogoča sodobno oblikovana fakulteta Alma Mater Europaea s sedeži v Mariboru, Murski Soboti, Ljubljani in Kopru.

Alma Mater | Foto:

Na ECM ponujajo študijske programe, ki so deficitarni, zaposljivi, interdisciplinarni in evropsko orientirani. Velik poudarek namenjajo prav praksi, saj ta omogoča uporabno znanje in navezovanje pravih stikov, ki bodo prišli prav tudi pozneje v karieri. Da se resnično prilagajajo svojim študentom, pa dokazuje tudi njihovo pravilo, da se predavanja snemajo in so študentom na voljo vse leto, kar jim omogoča lažje usklajevanje študijskih obveznosti z zasebnim življenjem.

Alma Mater | Foto: Študijski programi na Alma Mater na vseh treh stopnjah

ECM ponuja študijske programe na vseh treh stopnjah. Na prvi bolonjski stopnji lahko študenti študirajo zdravstveno nego, socialno gerontologijo, management, fizioterapijo, arhivistiko in ples.

Podiplomske študije (2. in 3. stopnja) izvajajo na programih socialna gerontologija, evropske poslovne študije, arhivistika in dokumentologija, zdravstvene vede (smeri fizioterapija, integrativne zdravstvene vede, javno zdravje in zdravstvena nega), management poslovnih sistemov, humanistične znanosti, ekoremediacije, strateški komunikacijski management in projektni management.

Prav zdravstvene vede pa po podatkih Statističnega urada predstavljajo velik karierni potencial, tudi z vidika plačnih vrednosti. V zdravstvu imajo namreč visoko izobraženi kar 87,7 odstotka višjo povprečno plačo.

Ali ste vedeli?

#Diplomirana medicinska sestra in fizioterapevt sta izredno iskana poklica tako v Sloveniji kot v drugih državah Evrope.

#Gerontologija se ukvarja z integracijo starejših v družbo – produktivno in aktivno staranje. Delež starostnikov se bo v prihodnjih 15 letih podvojil, zato bo poklic socialni gerontolog vedno bolj iskan.

#V Sloveniji primanjkuje tri tisoč primerno izobraženih arhivistov.

#Evropski projektni manager v tujini že velja za poklic prihodnosti.

Alma Mater | Foto:

Želite izvedeti še več? Pridite na informativne dneve

Alma Mater Europaea – ECM vas vabi na informativne dneve in dneve odprtih vrat, ki bodo 9. in 10. 2. 2018 v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in Kopru. V Mariboru in Murski Soboti bodo takrat potekali tudi dnevi odprtih vrat, kjer bodo lahko bodoči študenti spoznali, kako poteka študijski proces na programih Fizioterapija in Zdravstvena nega.

Pridobili boste več informacij o programih

Obiščite jih v petek in soboto, 9. in 10. 2. 2018, v Mariboru (Slovenska 17), Ljubljani (Kardeljeva 1), Murski Soboti (Lendavska 9), Kopru (Trubarjeva ulica 1).

V petek bodo predstavitve za dodiplomski študij na vseh štirih lokacijah potekale ob 11.00 in 15.00, v soboto pa ob 10.00 uri.