SiolNET. Novice Slovenija
2,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi semafor v Tržiču dobil zeleno luč

2,60

termometer

Trzic semafor
Foto: Siol.net

Tržičani so dobili svoj prvi semafor, čeprav bi si marsikdo bolj želel krožišče. Zakaj ga niso dobili, smo vprašali župana.

 

Našega bralca iz Tržiča je zanimalo, zakaj so v Tržiču postavili semafor in ne raje krožišča ter zakaj je bila na semaforju ves mesec prižgana samo oranžna luč. Odgovora smo piskali pri županu Tržiča Borutu Sajovicu, ki nam je razložil, da je na novo semaforizirano križišče čakalo na tehnični pregled. Ko so to opravili, je bil semafor vključen.

Semafor dobil zeleno luč

O vzrokih za gradnjo semaforiziranega križišča in ne krožišča pa je župan povedal: "Gre za državno cesto in državno vodeno investicijo. Občina je projekt, na katerega se priključuje tudi ena od občinskih cest, sofinancirala. Po mnenju izkušenih projektantov za gradnjo varnega krožišča z razumnimi stroški ni bilo dovolj prostora."

Za krožišče bi potrebovali 35 metrov radija

Kot so nam še povedali, bi za krožišče potrebovali 35 metrov radija, globoko vkopanega v hribino, ki bi omogočal normalen in nujen promet tudi tovornjakom in vlačilcem. Stroški za to rešitev pa bi bili previsoki.

Čeprav naj bi bilo novo križišče širše, varnejše, preglednejše in bolj pretočno, pa župan Sajovic upa, da bodo druga križišča v Tržiču urejena drugače: "Imamo obljubo države, da bosta križišči nad to lokacijo, kjer imamo bistveno več prostora, urejeni kot krožišči."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin