Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2014,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Andrej Vizjak Matjaž Han Samo Omerzel

Sobota, 1. 2. 2014, 15.13

8 let

Pri Zanoškarju prespala tudi Tina Maze!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kakšna drama zaradi podarjene službice sinu poslanca Matjaža Zanoškarja! Ljudje božji, zakaj tak halo? Fant je bil pač brez službe. Kdo dvomi o dobrih namenih uglednega poslanca?

Kdor objektivno presoja afero Matjaža Zanoškarja, nekdanjega župana Slovenj Gradca, mu je jasno, da se mu godi krivica. Ne bomo naštevali vseh argumentov, dovolj sta dva. Prvič, od zaposlitve njegovega sina je več kot pet let. Zakaj so afero privlekli na dan ravno zdaj?

Profesor športne vzgoje obvlada projekte Drugič, kako bi lahko Zanoškarjev sin z izobrazbo profesorja šolske vzgoje lahko dobil službo? Ste pozabili, koliko dobrih športnikov je na Koroškem? Konkurenca je neverjetna, poleg tega se je takrat začela gospodarska kriza. Torej še ena oteževalna okoliščina. In tako je bilo, logično, v razpisu za delovno mesto svetovalca za pripravo projektov pač zahtevana športna izobrazba. Kaj vam zdaj ni jasno?

Naj vrže kamen tisti, ki otrokom ne želi najbolje Če še dvomite, vam ponujamo mnenji dveh uglednih poslancev, ki imata tudi županske izkušnje. Čeprav ste v Satirikonu vajeni eksluzivnih informacij, bomo tokrat naredili izjemo in citirali konkurenčni medij. Nekdanji župan Brežic, zdaj poslanec SDS, Andrej Vizjak je za Odmeve povedal: "Čisto po človeški plati, kdo svojim sinovom oziroma otrokom ne bi želel najbolje? Tudi gospod Zanoškar je. Jaz mu, glede teh družinskih zadev, povsem nič ne zamerim."

Skromnost je lepa čednost Vizjak je še dejal, da je nemogoče odgovoriti na vprašanje, kako bi ravnal v takšnem primeru. No, naša ocena je, da je bil poslanec največje opozicijske stranke le skromen. Prepričani smo, da bi pri reševanju stanovanjske stiske pomagal tudi širšemu sorodstvu, ne samo svojim otrokom.

Argumentacija? Vizjak je bil gospodarski minister v prvi vladi Janeza Janše in dobro ve, kako težko v teh ekonomskih razmerah živijo mlade družine. In da, bil je minister za socialo v drugi Janševi vladi, zato je na tej funkciji še dodatno razvil že prej močno prisoten socialni čut.

Solidarnost v SD Tudi pri nekdanjemu županu Radeč in zdajšnjemu vodji poslancev SD Matjažu Hanu smo zaznali vrednoto, ki jo cenimo, čeprav je za socialdemokrata nekako samoumevna. Da, uganili ste – solidarnost. Poglejmo, kaj je dejal o primeru Zanoškar in partnerski stranki Pozitivni Sloveniji: "To je stvar stranke PS. Tako kot ima probleme PS, jih imamo lahko tudi poslanci SD. Jaz tu ne bi bil rad arbiter." Raznežili smo se, oči so se nam orosile.

Ob tem lahko samo pozdravimo potezo poslancev PS, ki so si vzeli čas za premislek o Zanoškarjevi prihodnosti v stranki. Upamo, da vodstvo PS ne bo popustilo pod demogoškimi pritiski, da ga izključijo.

Hijene novinarske Naš parlament torej postaja svetel zgled državljanom in lahko bi bil tudi novinarjem. Ti so popolnoma izgubili kompas. Spravili so se še na drugega Zanoškarjevega sina, ki je delovne izkušnje nabiral v Nemčiji in na Kitajskem, zdaj pa je tudi on brez službe. Namesto sočutja so hijene novinarske sikale, ker občasno prespi v očetovem poslanskem stanovanju v Ljubljani.

Ko Tina prespi, nihče ne nori In kaj je to takega? Po naših neuradnih informacijah, ki jih zaradi časovne stiske žal nismo mogli preveriti, je Zanoškar ponudil stanovanje tudi naši šampionki Tini Maze, ker je imela danes zgodaj zjutraj, pred odpovedano tekmo v Kranjski Gori, nujne opravke v prestolnici. Pa naj se zdaj javi kdo, ki bo kritiziral tudi to plemenito Zanoškarjevo ponudbo koroški rojakinji in lanski kraljici svetovnega pokala!

Zavist ni lepa čednost Hijene pa kar ne dajo miru, najbolj jih mikajo prav stanovanjske zgodbe. Zdaj so se spravile še na direktorja ljubljanskega javnega podjetja Vodovod – Kanalizacija Krištofa Mlakarja. Kdo ne razume, da bi tudi tisti, ki zasluži 6700 evrov bruto, želel kaj privarčevati? Zakaj bi plačeval tržno najemnino, če lahko odšteje neprofitnih 207 evrov za 70 kvadratov na ljubljanskih Prulah?

Od skoraj 300 evrov prihranka zagotovo kakšen evro daruje Unicefu, Karitasu ali Rdečemu križu. Mimogrede, prepričani smo, da darujejo tudi sanatorji Probanke in Factor banke, zdaj pa jim hočejo znižati plače!? S prihranki in darovi premožnih torej pridobijo tudi socialno ogroženi. Tega se gotovo zaveda tudi ljubljanski stanovanski sklad, katerega delo pod vodstvom nekdanje direktorice Jožke Hegler je znal vedno pohvaliti tudi župan Zoran Janković.

On bi dal zdravstvu in šolstvu, sodniki pa ga obsodijo In kako krivična je, hvala bogu, še nepravnomočna obsodba nekdanjega direktorja državnega stanovanjskega sklada Edvarda Ovna! Res je kupil zemljišča, ki niso bila primerna za stanovanjsko gradnjo in niso bila komunalno opremljena. A sodišče bi moralo Ovna pohvaliti, ker se ni kot pijanec plota držal svojega področja.

Zemljišča so bila namreč namenjena zdravstvu in šolstvu, vsi pa vemo, da je zdravstvo na psu in da potrebujemo nove šole. Človek se zaveda svoje družbene odgovornosti, gnilo sodstvo pa ga pošlje v zapor za štiri leta in pol! Narobe svet!

Ko boksar zmaga z močjo argumenta Hvala bogu je pravica zmagala v primeru večkratnega junaka naše rubrike, infrastrukturnega ministra Sama Omerzela. Po večmesečnem boju je ljubiteljski boksar v zadnji rundi zmagal tudi v parlamentu, kjer so se ga hoteli znebiti z interpelacijo. Še pred mesecem dni so ga želeli rušiti celo nekateri iz koalicije.

Ko obmolkneta tudi Lukšič in Erjavec Da je pod težo Omerzelovih argumentov padel predsednik SD Igor Lukšič, ki je nedavno videl vzpodnice med Omerzelom in odstopljenim gospodarskim ministrom Stankom Stepišnikom, je res uspeh. Kot je skoraj čudež, da so tudi poslanci DeSUS glasovali proti razrešitvi Omerzela, čeprav je predsednik stranke upokojencev Karl Erjavec pred tem govoril o resnih očitkih in o tem, da bodo poslanci Omerzela težko podprli.

Ko se besede preroka uresničijo Tako lahko samo prikimamo preroškim besedam vodje poslanske skupine Omerzelove Državljanske liste Rihardu Branislju. Tretjega decembra lani, ko so vsi mislili, da je Omerzel politično mrtev, je izjavil: "Verjamemo celo, da bo minister eden od najboljših ministrov za infrastrukturo, kar smo jih imeli v tej državi. Uživa naše popolno zaupanje. Želimo, da na tem mestu vztraja."

Ko Matjaž naredi tisto, kar bi naredili tudi mi Želimo si lahko samo to, da bo vztrajal tudi Matjaž Zanoškar. Prav bi bilo, da bi tudi Pozitivna Slovenija tako hrabro stopila v bran svojemu človeku, ki je storil le tisto, kar bi storili vsi mi. Sinu je podaril službico, čeprav tega, skromen, kot je, seveda ne bo priznal.

Ne spreglejte